Hörselnedsättning

Allmänt

Under denna vår har jag varit inne på en del besök hos olika läkare, för att jag inte hör på mitt vänstra öra.

Detta kom ganska plötsligt men vi trodde det hade slagit lock eller att det var en vaxpropp, men efter ett tag när inget hade hjälpt åkte vi in till vårdcentralen för en undersökning. Där kollade de i örat men de kunde inte se något som kunde vara fel, fick gå in till ytterligare en läkare samma dag. Men ingen kunde förstå vad som var fel.

Jag fick efter det en remiss till sjukhuset, där fick jag göra ett hörseltest som gick ut på att jag skulle trycka på en knappt när jag hörde ett ljud först i höger örat, men även i det vänstra. Jag fick vänta en stund för att sedan prata med en läkare om resultatet, hon kunde se väldigt tydligt att jag inte hörde så bra i mitt vänstra öra. Hon förklarade att det med största sannolikhet inte fanns något de skulle kunna hjälpa mig med så jag skulle kunna få tillbaka min hörsel.

Men utredningen på vad det skulle kunna vara fortsatte, fick åka in på ytterligare hörseltest, där de mätte i huvudet när de skickade in ljud i öronen. Det svaret fick jag inte direkt utan fick åka hem igen. Svar kom senare på posten av en läkare, han tyckte inte det såg bra ut och att detta förstörde för mig en hel del. Utredningen skulle fortsätta.

I tisdags var jag inne på magnetröntgen, för att röntga öronen. Där har jag givetvis inte fått något svar ifrån än.

I onsdags var jag på hörselverksamheten, där vi pratade om hur vi kunde göra för att underlätta för mig både hemma och i skolan..

Jag har alltså en kraftig hörselnedsättning, som antagligen inte kommer gå att göra något åt...

Detta är sjukjobbigt att ha, hör inget på vänster öra. Så är det mycket ljud omkring mig så kan ingen säga något viktigt till mig då jag inte kan tyda vad personen i fråga säger. Men det är bara att leva med det, har inget annat val liksom...

  • Allmänt
  • 54 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229