spretiga drömmar, bujos & sir david attenborough

God morgon era stjärnor ♡ Är ni redo för fredag och allt vad det innebär? Själv känner jag mig, förutom förkyld, en smula spretig.

Sov oroligt i natt. Kom liksom aldrig till ro utan hade konstant tusen tankar i huvudet. Tankar om vad sjuttsingen jag vill göra med mitt lilla egentligen.

Min dröm om att få skriva och fylla mina dagar med lugn, den finns där.

Dock känns ingenting särskilt konkret just nu.

Jag tror det hela grundar sig i att jag inte vet hur jag ska ta mig an den där drömmen jag har när huvudet inte riktigt räcker till för att ta mig an skrivandet fullt ut.

Samtidigt känner jag mig rastlös?

Jag har ju liksom ynnesten att kunna fylla mina dagar med hundra procent mig själv at the moment. Det finns inga som helst måsten eller krav på att jag ska prestera någonting, utan det är jag som helt och hållet styr över mina dagar.

Fantastiskt, men det triggar också igång funderingar på vad jag egentligen vill göra.

Därför har jag idag tänkt att lägga ner lite tid på att klura på hur jag skulle vilja att mitt liv v e r k l i g en såg ut. Vilka drömmar har jag, och hur går de att kombinera?

Tror jag har känt den här spretigheten ett tag nu. Typ sedan hjärntröttheten gjorde sig allt mer påmind, samtidigt finns det kreativa behovet fortfarande kvar.

I vilket fall som helst...

så har jag blivit sugen på att testa mig på bullet journaling.

Har alltid blivit fascinerade utav de konstverk som folk skapar, och tänker att det kanske är ett bra sätt att få utlopp för viss kreativitet och samtidigt få lite struktur på mina drömmar, tankar och livet.

Hur som haver har jag så smått börjat med en darrig liten bujo. Får se om det är någonting jag fastnar för.

Är det någon utav er som håller på med bullet journals? Vad tycker ni i så fall? Har ni några bra tips för en nybörjare?

***

Igår kikade jag och min sambo på David Attenborough: Ett liv på vår planet och alltså WOW vilket upplevelse det var. Blev fullkomligt tagen. Har ni inte redan sett den, så gör det - finns på Netflix.

Under sommaren 2018 så fick jag, precis som många andra, en ordentlig skopa klimatpanik och ångest. Dock har jag sedan dess varit rätt så kass på att förvandla klimatoron till action. Visst har jag blivit bättre på att tänka över min konsumtion, men i övrigt gör jag inte allt för mycket.

När jag igår sett klart på Attenboroughs film kände jag:

Vad gör jag nu? På vilket sätt kan jag bidra till en förändring?

Troligtvis är de här funderingarna en stor orsak till min oroliga sömn och att jag under natten kände mig mer spretig än någonsin.

Dock tror jag att mina drömmar lätt skulle gå att kombinera. Ett lugnare och mer hållbart liv. Ett liv som grundar sig i kreativitet och välmående istället för prestation i det så kallade ekorrhjulet.

Ska klura mer på den karamellen idag. Göra listor, kladda i min tarvliga lilla bujo och kanske greja med ett och annat i huset.

Ta hand om er!

Gillar

Kommentarer

Desireekujala
Desireekujala,

Åh vad kul med bullet journal, är lite sugen själv men jag är inte sådär jättebra när det kommer till att måla och skriva fint haha <3

nouw.com/desireekujala
fridachristinas
fridachristinas,
Då är vi verkligen två, men tänker att det kan vara kul ändå, och att det är en chans att kanske bli liiiite bättre? Kram <3
nouw.com/fridachristinas