när det blir för mycket av det goda - en livsuppdatering

God morgon mina finisar! Hoppas att allt är väl med er och att ni tog er igenom juldagarna på bästa sätt. Att ni fick möjlighet att ta hand om era nära och kära, men kanske framförallt om er själva.

Jag hade egentligen tänkt att det igår skulle läggas upp ett klockslagsinlägg för att ta er igenom mina fyra dagar med julfirande. Dock blev min ork som bortblåst. Därför blir ni idag bjudna på en lite enklare uppdatering av det fantastiska liv som är mitt. Kul va!?

Måndag.

Jag vaknade pigg och utvilad hyfsat tidigt. Dukade fram en enklare frukost till mig och min lilla familj. Satt med kaffekoppen i handen och hakan mot min sambos axel och kikade på yrvädret som öppnade ett par av sina paket. Kände mig tacksam över hur fint mitt liv har gått och blivit.

Lockade håret och tog selfies en smärre evighet.

Runt tolv packade vi in oss i bilen och for iväg till mina föräldrar för att fira jul med dem och mina bröder. Det bjöds på julmat, fika, spel, julklappar och massa prat och skratt. Så härlig och avkopplande start på juldagarna.

Tisdag.

Julafton kom på riktigt. Vi vaknade runt åtta. Yrvädret fick öppna sina sista paket från oss och sedan åt vi julfrukost tillsammans i lugn och ro innan dagens äventyr drog igång. Mellan klockan tolv och sju åkte min sambo och jag på två styck julfirande på hans sida. Det bjöds på massa god mat, julgodis, bebis-, barn-, och hundhäng och tomtebesök.

När klockan närmade sig sju på kvällen sa mitt huvud stopp. Det kändes som att någon placerat en tortyrhjälm och dragit åt skruvarna. Därför tackade min sambo och jag för oss. Åkte hem till lilla lägenheten, kröp upp i soffan med choklad och ett glas rött och tittade på en special från The Grand Tour. Helt klart rätt beslut då vi avslutade kvällen skrattades i armarna på varandra och min huvudvärk blev puts väck.

Onsdag.

Jag vaknade upp och var så trött att det kändes som att min kropp slutat att fungera. Därför spenderade vi förmiddagen med att fortsätta kika på specials från The Grand Tour. Vid lunch tog vi oss in till centrum för att se premiären av Frost 2. Vet inte vem som var mest taggad yrvädret eller jag själv. Dock var den barnsligt bra. Blev lite kär.

Efter bion bestämde jag mig för att lyssna på mig själv och min kropp. Därför åkte jag inte med min sambo på julfika hos hans mormor, eller mina föräldrar till min farmor. Istället kröp jag ner i badkaret med hårinpackning och ansiktsmask med tända ljus och akustisk musik i bakgrunden. Därefter spenderade jag ett par timmar med näsan i olika böcker. Har som mål under den här ledigheten att försöka läsa klart tre böcker som legat bredvid mig på sängbordet och samlat damm med läsmarkörer i mitten utav sidorna. Hittills har jag tagit mig igenom två utav tre. Får se om jag hinner med den tredje också.

Torsdag.

Jag var fortsatt hur trött som helst. Satt en stund på sängen efter att jag vaknat med tårar som hotade att trilla ner från ögonfransarna. Kände mig ledsen för att jag var trött och bara ville sova. Kände mig ledsen för att jag haft så mycket energi de senaste veckorna men att det nu kändes som att jag var tillbaka på ruta ett. Kände mig ledsen för att jag var rädd för att aldrig bli bra, även om jag vet att det inte stämmer. Jag vet att jag mår bättre och jag vet att resan mot ett mer angenämt välmående inkluderar ett par stapplande steg. Det kommer att gå upp och ner. Jag vet det. Ändå kändes det jobbigt att inte vara lika fylld av energi och lugn som jag varit den senaste tiden.

Därför är jag så tacksam för min sambo. Han får mig att må så mycket bättre jämt. Han lyssnar på mina många och röriga utläggningar om ämnen som ofta hoppar. Han uppmuntrar mina drömmar och mål även de byter riktning titt som tätt. Han får mig att skratta varje dag. Han är på riktigt anledningen till att jag ler som jag gör på bilden här ovanför när jag egentligen gått omkring och varit ledsen och känslig i 24 timmar.

Efter min mentala dipp och ett fikabesök från mina svärföräldrar så drog jag och min lilla familj hem till mormor och morfar där det vankades traditionsenligt julfirande a la hela tjocka släkten. Precis som varje annandag brötar vi in oss i deras hus för att äta mat, spela kort, tjöta och ha julklappslotteri. Finaste jultraditionen jag vet.

Kvällen spenderades sedan i soffan framför JVM och Sverige-Finland.

***

Kom ihåg: du är värdefull, och du förtjänar kärlek och självrespekt!

Ta hand om er!

Följ mig gärna på Nouw här och Instagram här!

#bestofnouw #nouwinspo #nouwinfluencer #julen2019 #ångest #psykiskhälsa #välmående

Gillar

Kommentarer

belletherese
belletherese,
Känner så mycket igen det där verkligen, att bli ledsen när energin försvinner och bli rädd att man är lika sjuk igen eller aldrig kommer bli bra. Men vi är grymma precis så här och vi får försöka ha tålamod och vara snälla mot oss själva ❤️ Kram fina du och god fortsättning 😊
nouw.com/belletherese
fridachristinas
fridachristinas,
Tack finaste du, ta hand om dig <3
nouw.com/fridachristinas
happyM
happyM,
Du är såååååå otroligt fin vännen ❤️ Stor kram ❤️
nouw.com/happym
fridachristinas
fridachristinas,
Tusen tack vännen <3
nouw.com/fridachristinas