fyra höjdpunkter från oktober

Mina vänner, i söndags när jag var ute och strosade runt bland nedtrampade och regndränkta höstlöv slog det mig att oktober på många sett varit en bra månad. I och med min sjukskrivning så hade jag lätt kunnat tänka att den här månade varit allt annat än angenäm.

Dock har det funnits en hel del guldklimpar. Dessa ska vi ta en kik på idag.

Varför? Jo, för att även om man inte ska blunda för negativiteter så kan det vara skönt att ibland bara fokusera på sådant som är lätt och härligt. Så nu kör vi!

Vårt bostadsköp.

En ganska så solklart höjdpunkt med oktober var att jag och min sambo hittade en bostad som vi båda två blev fullkomligt förälskade i, och som vi dessutom hade turen att lägga vantarna på.

Måndagen då det blev klart att bostaden blir vår är en favoritdag. Var som sprängfylld med energi hela dagen. Svävade runt som på små moln. Bakade, skrev och firade med urgod mat och ett glas vin tillsammans med min sambo.

Skrivandet och bloggen.

Även om det ekade tomt under ett par dagar under den värsta dippen av mitt mående så har skrivandet och bloggen varit som ett energi- och inspirationsgivande andningshål. Jag känner sådan glädje över att få knåpa ihop mina texter och dela med mig utav dem till er. Det är så motiverande och rofyllt på samma gång att få utmana sig själv. Hitta nya vinklar, uttryck och upplägg.

Sociala stunder.

Trots att min ork inte ha varit på topp så har jag uppskattat de få sociala aktiviteter jag lyckats klämma in något kopiöst. Därför tycker jag att de förtjänar lite extra uppmärksamhet.

🍁 Tapasdejt. Jag inledde oktober med en dejt med min sambo. Jag hade fyllt år helgen innan och sambon bjöd därför med mig på något utav det bästa jag vet nämligen tapas. Sååå himla mysigt!

🍁 Födelsedagsmiddag. Min sambo och jag tog tåget till Göteborg för att fira en av mina allra bästa vänninor som fyllt år med vodka-drink, vin och vegetariska rätter. Otroligt gott och en helt fantastiskt trevlig kväll.

🍁 Födelsedagsfika. Min svärfar fyllde år vilket firades med kaffe och kaka en söndagseftermiddag. Ett oerhört mysigt avslut på helgen.

🍁 Ljusfestival & familjemiddag. Första lördagen under min sjukskrivning så packade vi in oss i bilen och åkte hem till min familj. Där bjöds det på spel, prat, fika, god mat och en promenad längst med en ljusfestival. Det blev verkligen som ett tryggt "paus" i en stund då jag mådde kasst.

🍁 Släktkalas. Sista helgen i oktober var det kalas för, håll nu i er, ett styck kusinbarn, ett styck kusin, en styck morbror, en styck morfar, och en styck svåger. Trettioen stycken nära och kära på 210 kvadratmeter i ett par timmar resulterade i en energiboost utan dess like. Älskar verkligen min stora, brokiga och högljudda släkt!

Ta mig själv på allvar.

I oktober kan jag stolt klappa mig själv på axeln över att (äntligen) ha tagit mitt egna välmående på stort allvar. Jag är så stolt över att jag tog modet till mig och träffade en läkare. Över att jag kämpar på med min terapi. Över att jag börjar bli bättre på att lyssna på mig själv och min kropp, på att säga nej, och på att ta det lugnt.

Jag har mycket kvar att jobba på för att må bättre, men att jag har börjat att ta mig själv och min psykiska hälsa på allvar är, som sagt, någonting som jag är väldigt stolt över.

Vad har ni för höjdpunkter från oktober? Berätta gärna!

#bestofnouw #nouwinspo #lista #höjdpunkter #psykiskhälsa #välmående

Gillar

Kommentarer

megkaup
megkaup,
wow, ändå många härliga punkter! grattis till husköpet 😍 och all credd till dig som tog tag i ditt välmående och gick till doktorn. det är modigt att våga erkänna att man mår dåligt och be om hjälp. KRAM! 💖nouw.com/megkaup
fridachristinas
fridachristinas,
Tusen tack fina du <3nouw.com/fridachristinas
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Grattis till bostaden! Och att ha tagit dig själv och hälsan på allvar, det ska du verkligen vara nöjd över. Fortsätt så!
Min höjdpunkt från oktober var resan till Mauritius, men även att jag lyckats fortsätta hålla mina rutiner med att träna och jogga trots att orken inte varit på topp.
nouw.com/jossustravelpics
fridachristinas
fridachristinas,
Tack finis! Och vilka härliga höjdpunkter, tack för att du delade med dig <3nouw.com/fridachristinas
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229