ett par klockslag ifrån fredag & lördag

Kl. 02:35 det känns oroligt i kroppen. Som om jag måste iväg någonstans. Som om jag är på väg att försova mig. Går upp och snabbis. Måste liksom bryta känslan. Vill komma till ro igen. Kroppen känns tung. Jag tänker att skulle allt bara bli svart nu hade det inte förvånat mig det minsta. Inget händer. Jag kryper ner i sängen igen.

Kl. 05:40 försöker sova. Kroppen lyssnar efter alarmet. Det känns som om det borde ringa nu. "Frida, du är ledig idag. Sov. Han klarar att gå upp själv." Jag försöker slappna av. Försöker sova. Hans alarm ringer. Jag tappar räkningen på hur många gånger det startar om. Känner mig äntligen lugn. Han kysser mig på munnen innan han går. "Jag älskar dig". Min röst är grumlig. "Jag älskar dig med".

Kl. 06:38 kroppen skriker efter mat. Nyvaket men hyfsat pigg kliver jag upp från min vänstra sida utav sängen. Drar på mig mysbyxor, raggstrumpor och sambons gamla tröja. Håret åker upp i en slarvig knut.

Kl. 08:08 med en kaffekopp i högerhanden strosar jag runt i lägenheten. Jobbar på att släppa kontrollen ett ögonblick. Mina kvadratmeter får vara röriga. Det är okej. Det har min terapuet sagt. "Frida, vad händer om du låter disken vara?". Panikslaget tänkte jag att det blir kaos. Jag vill inte ha kaos. "Jobba på att släppa kontrollen. Försök, åtminstone en gång."

Kl. 10:01 disken är fortfarande orörd. Jag försöker att visualisera hur jag vill ha mitt liv. Hur vill jag bo. Vad vill jag jobba med. Hur vill jag att min familj ska se ut.

Kl. 12:05 det plingar till i telefonen. Jag sliter blicken från datorn och kikar på mobilen där den ligger i soffan. "Budgivare ett har lagt ..." En klump trillar ner i bröstkorgen. "Skit också". Jag som visualiserat om min sambo och jag i de där kvadratmeterna. Bilder om barnrum och fönsterbräden fyllda med plantbäbisar hade ploppat upp. Jag hade tänkt att vi nog hade trivts ganska bra där.

Kl. 14:23 disken är avklarad och det känns så mycket bättre. Jag låter sängen förbli obäddad. Struntar i brödsmulorna som trillat ner under köksbordet. Kuddarna får vara huller om buller i soffan. Det är okej. Idag ska vi ta det lugnt. Lägenheten får vara som den är.

Kl. 17:27 min sambo och yrvädret trillar in innanför dörren. "Du ska få ostbågar Frida! Får jag smaka? Jag har fått godis. Du kan få smaka en bit om du vill!." Munnen går i hundratjugo. Jag pausar avsnittet av Teen Wolf med tre minuter kvar. Får ta det en annan gång. Spyro åker på TV:n. Sambo meckar hamburgare i köket. Vi pratar om hus. Hur tänker vi egentligen?

Kl. 19:48 min sambo och jag har krypit ihop i soffan. Tätt in till bland filtar och kuddar. Tända ljus på bordet. Ett glas vin. En skål ostbågar. Två timmar kvar av Sagan om de två tornen.

Kl. 04:34 jag vaknar till av mobilen som vibrerar på sockerlådan intill sängen. Försöker somna om. På ett halvt öra hör jag ljud ifrån vardagsrummet. Kikar klockan på mobilen. Suckar. Dra på mig en collegetröja över huvudet. Berättar att det fortfarande är mitt i natten. "Men jag kan inte sova." Jag glömde ta på mig glasögonen. Ser ingenting. Är hur trött som helst. "Du måste försöka." Jag tänder ljusslingan i hallen. Vi säger att vi ses i morgon.

Kl. 05:40 min sambos alarm ringer. Jag fattar ingenting. Har legat på spänn den senaste timmen. Inte somnat om ordentligt. Lyssnat efter ljud.

Kl. 07:58 vaknar till med ett ryck. Badrumsdörren slås igen. Ett par snabba steg och en duns i soffan. Dricker ett par klunkar vatten. "Grattis hjärtat". Hans hand på min höft och en kyss i nacken. "Tack". Jag kan inte hålla tillbaka leendet från läpparna.

Kl. 08:20 kaffekokaren drar igång ute i köket. Ett par minuter senare bärs frukost in. Brickan placeras i mitt knä. Ett paket plockas fram ifrån garderoben. Yrvädret flyger in. Sätter sig försiktigt mitt i sängen för att inte spilla ut kaffe. "Får jag berätta vad det är för någonting? När du öppnat?" Jag river bort pappret. Sambon knölar ihop omslagspappret och slänger det intill sängen. "Du har fått en bok." Yrvädret flyger tillbaka till sin film. Återvänder någon minut senare med varsin godisbit åt mig och min sambo.

Kl. 10:03 lägenheten är fylld med kinderäggskaos. Jag sitter i sängen och sminkar mig. Sambon står med disken.

Kl. 12:16 med framgång undviker jag överblivna vattendroppar som trillar från hustak och prydnadsträd. Något fotbollslag blir presenterat på den lilla scenen på gågatan. Målmedvetet grepar jag tag i foundation och en ögonbrynspenna. Hjärtat tar ett extra skutt av synen av två tvååringar som toddlar runt i regnställ. Smälter en aning.

Kl. 13:48 vi sitter med varsin kaffekopp vid föräldrarnas köksbord. Mina bröder har blivit beslagtagna på övervåningen. De får hjälpa till med smurfspel. Pappa skär kyckling i småbitar. Vi pratar om lägenheter på hemnet och olika bostadsrättsföreningar.

Kl. 16:25 varje kvadratmeter är fyllt. Mormor och morfar. Farmor och farfar. Morbröder, mostrar och svärföräldrar. Kusiner till höger och vänster. Ett trettonmånaders kusinbarn som stjäl all uppmärksamhet. "Titta lampa". Sju vuxna blir som hypnotiserade av det lilla barnfingret som flyger mot taket. Fascinationen är på topp.

Kl. 21:09 vägen är mörk. Hela bilen är trött. P3 får hålla låda på egen hand. Ett par timmar med runt tjugofem person kan göra vem som helst en smula slutkörd. "Har du haft en bra födelsedag älskling?". Jag sjunker ner djupare i sätet. "Ja, det har varit en bra dag."

#bestofnouw #dagbok #weekend #klockslag

Gillar

Kommentarer

Ida
Ida,
Asså du skriver så otroligt!! kram
idanilssonphoto.se
fridachristinas
fridachristinas,
Tusen tack finaste du <3
nouw.com/fridachristinas
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Tycker du skriver så sjukt bra, man blir helt fast i sättet du skriver på vännen 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
fridachristinas
fridachristinas,
Tusen tack finaste du, blir så himla glad <3
nouw.com/fridachristinas
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229