ett par klockslag från min lördag & söndag

Lördag.

Kl. 05:25 yrvädret öppnar försiktigt sovrumsdörren. "Får jag titta på TV?". Efter ett sömnigt "Ja." hörs mjuka, tassande fotsteg ut mot vardagsrummet. Jag får svårt att somna om.

Kl. 07:06 min mage kurrar. Jag drar på mig cykelbyxor och en oversize t-shirt ifrån krokarna bakom sovrumsdörren. Kliver ut i hallen. "Frida!" yrvädret studsar till i den gråmelerade soffan. Ute i köket häller jag upp två skålar med yoghurt och frukostflingor.

Kl. 09:34 jag diskar tallrikar och bestick. Hårt. Smäller ner knivarna i stället. Ögonen tåras. "Jag är så trött på det här. Jag är så trött på trycket i bröstet. På att bli arg. På att bli ledsen. På att bli matt. På att inte känna att jag klarar av någonting, samtidigt som jag känner att jag måste klara av precis allting" Tankarna snurrar så snabbt, och jag avskyr min ångest med hela mitt hjärta.

Kl. 11:17 jag sitter i den obäddade sängen. Kladdar smink i ansiktet samtidigt som jag tänker på inflyttningsdatum och renoveringsbehov. Jag är så ofantligt förväntansfull. Det pirrar i hela kroppen. Kan knappt bärga mig efter att få hugga in i det här projektet.

Kl. 12:43 varje gata och betongbit på det annars så folktomma torget är smockat. Vinden biter i kinderna. Försiktigt slingrar vi oss igenom folkmassan. Yrvädret hälsar på den ena efter den andra. Pekar på saker att addera till sin önskelista. Vi stannar till vid ett stånd med försäljning av kakor. Yrvädret pratar med sina klasskamrater. Dela med sig av sina churros. Vi går därifrån med två påsar kakor i handen.

Kl. 14:14 jag sitter vid köksbordet. Dricker té och skriver blogginlägg. Njuter av att lägenheten ändå hann bli städad trots morgonens uppblossande känslostormar.

Kl. 15:23 jag pratar om bostadsköp i det ena vardagsrummet, om köksrenoveringar i matsalen, och om bonusbarn i köket. Varenda vrå av 210 kvadratmeter som andas barndom för hela slanten är fyllt till brädden utav människor jag tycker om. Vi äter soppa. Jag berättar om inflyttningsdatum och hur det är på jobbet. Vi skrattar åt eventuella ljusfestivaler i andra städer.

Kl. 18:10 det knastrar från gruset när vår bil rullar ut från den lilla allén. Jag minns snabbt tillbaka på hur många gånger mitt nio åriga jag sprungit förbi de där björkarna på väg till och från bussen.

Kl. 20:28 yrvädrets huvud är tungt mot min vänsterarm. Fingrarna på min högerhand leker med hans hand. Flätar fingrar, ritar cirklar i handflatan. "Vad säger de nu?" "Varför blev de så?" "Är Tingeling död?" frågorna duggar tätt men det gör mig ingenting. För jag vill frysa ögonblicket. Ha det så här jämt.

Söndag.

Kl. 06:03 jag sträcker mig efter vattenglaset på den vänstra sidan utav sängen. Tar ett par stora klunkar. Jag frågar hur han har sovit. Borrar in min näsa bakom hans öra. Mina armar tätt omkring hans axlar.

Kl. 08:12 jag svarar på kommentarer. "Titta här Frida! Jag kan vika egna brev jättesnabbt!" Sippar på mitt kaffe. "Kan inte du rita rosor?" Läser bloggar. Yrvädret sitter nära. Skriver spretiga bokstäver. Klistrar kronor och solar på sina egentillverkade brev. "När får jag spela?" Vi pratar om tålamod. Att det inte hjälper att fråga samma sak flera gånger. Jag älskar de här stunderna.

Kl. 09:26 räkningarna är betalda. Nya bankkonton är klara. Handpenningen är överförd. Jag tänker att det är sådana här saker som får mig att känna mig vuxen och som ett barn på samma gång. Älskar att ha koll på läget, samtidigt som det hade varit skönt att ha mamma tryggt bakom ryggen.

Kl. 13:37 byter jeans och t-shirt mot träningstights och en mjuk tröja. Slår mig ner vi köket och knapprar på datorns tangenbord medan sambon meckar amerikanska pannkakor. I hallen står två påsar med vinterjacka och de första gemensamma köpet till nya bostaden. Jag tänker att det kommer att bli mycket första framöver och det känns fint. Spännande.

Kl. 15:01 luften känns kall mot öronen. Jag går försiktigt mellan vattenpölar och leriga höstlöv. Tänker på vilken skillnad ett par timmar kan göra. Jag tänker på ångesten som bosatte sig i min kropp fredag och lördag, den som är som bortblåst just nu. Jag tänker på hur lätt jag känner mig. Jag tänker att det antagligen är så här det är, att bli bättre, att det går upp och ner.

Kl. 16:49 jag sitter med höger knät uppdraget på stolen. Lutar hakan i min vänstra hand. Scrollar igenom nedkladdade ord. De som växte fram under promenaden. Det är ofta så. Jag skriver mycket medans jag går. Jag läser. Byter ord. Rättar stavfel. Läser. Synar.

Kl. 18:07 "Frida, vill du se på någon mysig film?" mitt hjärta smälter. Jag väljer med ens bort kvällens planer om en varm dusch, ta hand om disken, fixa naglarna, vika ihop tvätten, svara på kommentarer. Vi kryper ner i soffan. Sambon klickar igång Shrek. Yrvädret lägger sig tillrätta mot min vänsterarm. Min högerhand i sambons vänstra. Jag tänker "Så här vill jag ha det jämt".

#bestofnouw #weekend #dagbok #psykiskhälsa #välmående #skriverier

Gillar

Kommentarer

emelieanderssoon
emelieanderssoon,
Vad roligt att få se lite från dina klockslag 😊 och vad roligt med flytt 😃 nouw.com/emelieanderssoon
fridachristinas
fridachristinas,
Kul att du gillade det! Ja, vi är sååå himla taggade 😊nouw.com/fridachristinas
Emmamehrali
Emmamehrali,
Nej lägg av, vad du gör mig sötsugen haha 😃 <3 nouw.com/emmamehrali
fridachristinas
fridachristinas,
Haha det är fullt förståeligt <3nouw.com/fridachristinas
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229