ett nedstamp i söndagens operation

Det må inte riktigt vara vår än, men i söndags struntade jag i det för ett litet tag och ägnade en stund åt mina små plantbäbisar.

Nu tycker jag att vi tar en kik på vad jag hade för mig.

Om nästan exakt en vecka får vi nycklarna till vårt parhus. Det betyder med andra ord att vår lilla flytt nu närmar sig med stora kliv, och vi kan gott och väl börja förberedda oss på riktigt inför redan nämnda flytt. Ett litet projekt som har med förberedelserna och göra är att rädda mina "monster växter".

Sedan det blev bestämt att vi skulle flytta har jag gått och klurat på hur i hela friden vi ska få med oss ett par av mina små plantbäbisar som gått och blivit riktiga mastodonter. För ett par dagar sedan mätte mitt älskade palettblad 92 centimeter, vilket känns som en relativ otymplig längd att transportera till andra sidan staden. Därför åkte saxen fram i söndags.

Titta här vad fjuttig det lilla livet blev nu med de 61 centimeter som fick vara kvar.

Dock blev det en hel drös med nya små bäbisar. Femton stycken för att vara exakt.

Hoppas att några av de här små skönheterna överlever så kan jag fylla varje vrå utav vårt nya parhus mer tappra små palettblad. Hur drömmigt hade inte det varit?

Min märkliga begonia lucerna hade också gått och växt till sig till närmre 90 centimeter. Därför fick det även bli två små sticklingar av mitt lilla svinöra. Kan vi inte bara ta en stund och förundras över hur vackra de här bladen är?

Startskottet för ett nytt år som en crazy plant lady.

Så där, mina vänner, då har vi invigt 2020 med årets första plantinlägg. 2019 var ju året den lilla plantfantasten vaknade till liv inuti mig, och någonting säger mig att den lär vara minst lika fanatisk under året som kommer. Ni får stå ut med det helt enkelt.

Ta hand om er!

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Alltså älskar löven, så galet fint med det där rosa som blandar sig in!!! ❤️ Stor kram finaste du och ha en underbar fortsättning på dagen ❤️
nouw.com/happym
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229