en vecka med vardagsglädje

God morgon underbara ni 💛 Hoppas att ni tar hand om er, och är snälla mot er själva den här torsdagsmorgonen!

Just nu är jag i fullfärd med att lära mig hur jag återhämtar mig bäst. Vad behöver jag fylla min vardag och mitt liv med för att jag ska må bättre? Vad behöver jag ta bort? Vilka trix behöver jag lära mig? Oavsett vad.

Återhämtning genom vardagsglädje?

När jag läste det här inlägget om vardagsglädje av @saraleo kände jag bara ja, ja, ja och gjorde en mental backflip på köksgolvet. Det skulle mycket väl vara så att jag behöver lära mig att ta vara på mer vardagsglädje.

Därför har jag under en veckas tid utmanat mig själv till att göra något lite extra varje dag som jag känner glädje utav.

Nu ska ni få följa med mig på de här dagarna tänkte jag. Kul va!?

Fredag.

Dukade upp med choklad på favvobrickan och kaffe i favvomuggen. Tände en drös med ljus på köksbordet och skrev en stund efter jobbet.

Söndag.

Svängde ihop en riktigt brakfrukost med scones, ost, marmelad, ägg och kaffe (återigen i favoritmuggarna). Självklart pyntade jag även köksbordet med tända ljus.

På kvällen tände jag ett ljuvligt doftljus och kröp upp i sängen med en bra bok. Efter en stund kom min sambo in och serverade mig med ett glas vin och en skål godis.

Tänker att varje helg borde avslutas på det här viset.

Måndag.

Ordnade två goda smörgåsar i ugnen med ost, körsbärstomater och oregano, samt värmde på broccoli- och potatissoppa från helgen. Tände ljus och läste ett par sidor.

Tisdag.

Ordnade chaité med vaniljsmak, skummade mjölk och strösslade kanel på toppen. Njöt medan jag svarade på era kommentarer i godan ro (tack för dem, blir väldigt glad ska ni veta 💛).

Onsdag.

Tog en "spadag" efter jobbet med både olaplexbehandling och hårinpackning, en ansiktsmask och ett nytt lager nagellack.

En utvärdering utav min vecka med vardagsglädje

Som jag tidigare nämnt så tror jag inte att "ytliga" saker är lösningen på psykisk ohälsa. Dock tror jag att det är viktigt att ta hand om både sitt inre och yttre för att må bra.

Även om jag är inne i en trött period som också består av mycket ångest så har jag på riktigt njutit av de här stunderna jag ägnat åt vardagsglädje den senaste veckan. Jag har fått små andhål då jag känt mig lugn och uppfylld. Jag har känt mig mysig och fylld med energi (även om den inte varat hur länge som helst).

Med andra ord tror jag att det är viktigt att ge sig själv tid till de här små stunderna som skänker vardagsglädje. Det kan nog göra skillnad för både ens lugn och energi.

Har ni några tips på saker som ger er vardagsglädje? Dela gärna med er!

Ta hand om er 🌻

Lästips - tre liknande inlägg:

Fem "ytliga" saker jag gjort för att bryta min ångest

Det går inte att vänta sig till att må bra

Vad mår jag bra/mindre bra utav?

Följ mig gärna på Nouw här!

#bestofnouw #nouwinspo #psykiskhälsa #välmående #ångest

Gillar

Kommentarer

Carolina
Carolina,
Vilket fint inlägg! Jag håller med om att det är himla viktigt att se dess vardagsglädje som existerar. Så som att man fick en bra promenad med hunden, träffat en vän, inte behövt plugga allt för mycket den här veckan och fått vila upp mig 😊 <3knaset.com
fridachristinas
fridachristinas,
Tack för din fina kommentar <3nouw.com/fridachristinas
happyM
happyM,
Åhhh vad underbart med en spa-dag!! Nu blev jag inspirerad på att unna mig det i morgon hihi ❤️ Stor kram finaste ❤️nouw.com/happym
fridachristinas
fridachristinas,
Ja, det är verkligen behövligt ibland! Stor kram på dig vännen <3nouw.com/fridachristinas
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229