en enkel men fantastiskt god rulltårta

För ett par år sedan började jag få en liten "identitetskris" kan man säga. Det var ungefär i samma veva som det började att gå upp för mig att jag höll på att bli så in i bänken trött på säsonglivet och flängandet som det innebar. Där någonstans började jag istället att drömma om ett riktigt hem. Ett hus med grönt runt omkring sig. Ett hem jag kunde fylla med böcker, växter och gemytlig inredning. Där jag kunde pyssla, vara kreativ och baka bullar.

Nu är det snart ett och ett halvt år sedan jag avslutade min sista säsong. Sedan dess har jag kanske inte hittat mitt drömhem ännu, men det är åtminstone inte en dröm som känns helt och hållet avlägsen längre. Däremot har jag börjat jobba ganska ordentligt med det där andra. Allt det där som jag föreställde mig att jag skulle ägna mig i det där DrÖmHuSeT. Varför vänta?

Det kanske inte händer hela tiden, men titt som tätt under de senaste månaderna har jag ställt mig i köket och bakat. Sååå himla rofyllt (även om jag fortfarande tycker att det är jätteskämigt att bjuda på sådant jag själv bakat, ska jobba på det). I onsdags bakade jag rulltårta, vilket går oerhört snabbt och dessutom är fantastiskt gott.

Jag använde mig utav ett grundrecept från Ica och gjorde så här:

  1. Sätt på ugnen på 250 grader, och förberedd en plåt med bakplåtspapper.
  2. Ta 3 ägg och lite mindre än 1,5 dl socker i en bunke och vispa pösigt.
  3. Häll i 2 dl mjöl och 1 tsk bakpulver. Blanda ner försiktigt.
  4. Tillsätt 0,5 dl mjölk och blanda ner i smeten.
  5. När smeten är slät häll ut den på bakplåtspappret.
  6. Ställ in i ugnen i ca 5 min. Håll koll då tiden kan variera beroende på tjocklek på smeten. Min blev klar på knappt 3 min.
  7. Ta upp kakan när den blivit fast och fått en jämn gyllenbrun färg.
  8. Häll ett jämnt lager socker över kakan. Lägg därefter på ett nytt bakplåtspapper och vänd hela paketet. Ta försiktigt bort bakplåtspappret som var inne i ugnen (det ska vara överst efter vändningen). Bred ut ett jämnt lager med valfri sylt. Rulla ihop. Klart!

Tips: baka dagen innan då den blir mycket saftigare efter en dag i kylskåpet.

#bestofnouw #bakning #rulltårta

Gillar

Kommentarer

isabylund
isabylund,
Galet gott! barndomsminnen till rulltårta <3
nouw.com/isabylund
fridachristinas
fridachristinas,
Håller verkligen med!
nouw.com/fridachristinas
ArielC
ArielC,
Jeg er ikke så stor fan av slike kaker selv, men du kan virkelig å få det til å se kjempegodt ut 😍😍
nouw.com/arielc
fridachristinas
fridachristinas,
Tusen tack snälla du!
nouw.com/fridachristinas
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229