Tentan i måndags gick finemang. Borde skrapat ihop ett G iallafall. Hade helt plötsligt lärt mig hitta i lagtexten och tabellen satte jag därför nästan felfritt. Nice.

Igår var tanken att jag skulle räknat beskattningsrätt hela dagen. Tyvärr var jag trött och inte det minst sugen så jag får ta tag i det idag. Känner mig ganska säker på beskattningsrätten så det går nog fint ändå. Efter tentan imorgon blir det klassfest. Borde vara jättesugen men har ingen lust alls. Vill drick vin i min ensamhet kanske ta mig ett bad och sedan gå och lägga mig. Men för att slippa klassas som den torraste människan i världen får jag se till att rycka upp mig. Har ingenting att känna mig nedstämd över, känns lite som en bakvänd höstdepp. Märkligt märkligt.

På lördag är det kick-off på Svensk Fastighetsförmedling. Uddevalla, Lysekils och Kungshamns kontoren. Fick ett sms om att alla skulle träffas utklädda till det motsatta könet kl 14 utanför kontoret. Låter i mina öron väldigt märkligt. Skall Lysekil och Kungshamn åka till Uddevalla utklädda? Skall stans bästa mäklare gå runt på kontoret utklädda? Låter mer troligt att alla hade fått sig ett gott skratt om jag och Patrik kommer utklädda medans resten inte är det. Skall kolla upp det här :)

 

 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag är det tenta dags, klockan 13.00! Är inte det minst laddad och önskar att jag kunder fått ett par extra dagar. Men så fungerar det inte. Borde egentligen sitta och trycka in tabellfanskapet som vi skall kunna utantill. En himla skit tabell med paragrafer till olika ersättningsregler och värderingsprinciper till tusen olika saker. Läraren påstår att det räcker att kunna vilken paragraf man skall börja i och sedan skall man kunna leta sig frammåt. Jag har testat men aldrig lyckats! Ja, och allt annat på tentan sitter väll inte heller riktigt som det ska. Men det kan inte hjälpas, lantmäteriämnen är så himla tråkigt och jag är inte det minst motiverad till att läsa kurser som jag aldrig aldrig någonsin kommer ha nytta av. Har dessutom svårt att tänka mig att en mäklare skulle få jobb på lantmäteriet bara för att jag läst lite lantmäterikurser. Helt i sjön skulle man kunna kalla det.

Ikväll är det föreningsmöte. Vi skall prata om stamrenoveringen som har varit planerad inom 2-4 år under hela tiden vi bott här, vilket är 2,5 år så det är väll hög tid. Ge mig ett nytt badrum tack :) Pensionärerna kommer troligen göra uppror och jag tvivlar inte en sekund på att de har dragit ut på det så länge som möjligt för att några skall kola vippen. Det är alltid roligt att det bli lite upprört på våra möten. Bäst är endå att efter ungefär 15 minuters möte är de fika. Alla tanter springer (så gott de kan) till bordet även om det alltid blir en massa över..

Likes

Comments

Nu, äntligen har jag tid till att tentaplugga! Känner mig stressad och allmänt osocial. Har laddat med proviva och annat snällt för magen i en vecka för att slippa magkatarr igen. Än så länge har det gått vägen! Som tur är har jag den udda böjelsen att jag faktiskt tycker det är riktigt roligt att räkna, vilket kanske inte alltid är positivt i och för sig eftersom att det innebär att jag mycket hellre  räknar beskattningsrätt än sätter mig med markåtkomsten, dödens ämne!

Schemat ser ut ungefär såhär:

Torsdag - halva fredag: Beskattningsrätt

Fredag - söndag: Markåtkomst och plangenomförandeteknik

Måndag: Tenta markåtkomst och plangenomförandeteknik

Tisdag - onsdag: Beskattningsrätt

Torsdag: Tenta Beskattningsrätt

På detta sätt hade jag tänkt mig två godkända kurser :)

Har lyckats lura iväg Patrik på äventyr i Oslo lördag - söndag!

Killen som skulle bli mäklare på kontoret verkar inte få bli det ändå. Vilket jag är nöjd över. Han fick låna mitt skrivbord ett par dagar och under den tiden hade han lyckats plocka bort alla mina saker, bytt bakgrundbild på datorn, ändrat storlek på alla ikonerna så att man knappt ser dem och "städat" lite bland dem. Inga världsliga saker men väligt onödigt, sånt gör mig lite arg! Dessutom skulle det vara konstigt om han (eller jag!?) skulle få vikariera för en tjej som jobbat som mäklare sen begynnelsens tid och är extremt kunnig. Krävs nog någon med lite mer erfaranhet! Får se hur det blir med det hela. Annars är jag väll officiellt mäklarassiesent för tillfället. Praktiken får bli under sommaren..

 

Likes

Comments

Idag är jag ledig. Inget jobb och ingen skola. Men självklart är jag inte sysslolös utan har så myket plugg så att bara planera hur jag skall lägga upp pluggandet skulle ta mig  hela dagen. Därför blir det inget vidare upplägg utan bara lite random läsning här och var. Tänkte iallafall köra markåtkomst och plangenomförande hela dagen. Den kursen har hamnat lite efter eftersom jag mycket hellre räknar i beskattningsrätten. Jag gillar att räkna och blev överlycklig igår när jag lyckades räkna mitt första tal i beskattningsrätten utan att tjuvkika i facit :)

På den senaste tiden har jag blivit otroligt disträ. Jag pratar med folk utan att lyssna det minsta på vad som egentligen sägs. Jag har gått runt med glasögon offanligt länge för att mina linser var slut. När jag öppnade lådan linser ligger i, så har jag linser för 4 månader. Jag kan ju inte ens ha sett efter. Jag har även lyckats förstöra två kastruller. Den första rök när jag kokade ris för någon vecka sedan. Det gick så långt att ungefär 3 cm av riset var kolsvart. Behöver jag tillägga att hela lägenheten var fylld av rök och att det luktade illa i flera dagar. Förra veckan kokade jag potatis. Slutade med att vattnet hann koka bort och potatisarna blev helt brända. Jag beslutade ändå att göra potatismos av dem, något jag ångrar djup. Rökt potatismos var ingen höjdare. Igår var det pastan som råkade illa ut!

Oj, vad jag längtar efter att slippa ha skolan att tänka på. Bara två veckor kvar!

Likes

Comments

Helgen har varit grym :)

Började måndagen med att bestämma mig för att hoppa över lektionen idag. Har kommit till en gräns där det börjar bli svårt att trycka in mer info i mitt huvud och kanske är det bättre att lära sig det vi gått igenom tidigare än att lära mig något nytt då. Så resonerar iallafall jag!

Stod även bilbesikyning på schemat i morse. Eftersom jag varit lite nervös inför detta beslöt jag mig för att göra mig lite snyggare än vad jag annars hade gjort om det var en helt vanlig pluggmåndag. Det verkade iallafall gå vägen eftersom att jag slapp komma tillbaka även om mina bakdäck slets snett och besktiningsmannen pratade om explosionsrisk, mitt helljus inte fungerade, en massa klämmor runt bensinrör var rostiga och min stöddämpare fram var kaputt. Fjäderna hade brustit som han så fint uttryckte det, på vanlig svenska hade fjäderna gått mitt i tu och halva delen låg lös i en skål bakom däcket. Inte konstigt att det skramlat lite det senaste :)

Efter besktningen gled jag rakt över gatan till en färgbutik. Hallen behöver målas vit igen och vi hade inga extra rollar liggandes hemma. Tog mig en rolller och ett färgtråg och gick fram till kassan.

"Hej, skall du ha det där?" Jaa, svarde jag. Inte klämde han ur sig att rollern var för stor för tråget. Det upptäckte jag först när jag kom hem. Han måste väll tyckt att jag såg ut som en riktig målare!

Nu skall jag iallafall sätt mig och räkna lite beskattningsrätt..

Likes

Comments

Nu var de tokigt längesen jag skrivit något. Har helt enkelt inte haft tid. För tillfället jobbar jag ungefär alla dagar jag är ledig från skolan, vilket känns helt galet eftersom att det snart är dags för tentor igen. Problemet denna gången är väll att jag förutom att jag bara har tre "pluggdagar", fortfarande inte har fått grepp om vad kurserna handlar om. Hjärnan är minst sagt gröt!

Vad har hänt senast veckan då? Jag och Patrik firade våran 4-års dag med att knappt se varande en sekund. Det skall vi kompensara med att åka till Halmstad idag och hälsa på lite vänner och på lördag drar vi till Varberg där vi skall spaa oss :) Därför passade det underbart bra att jag fick lön från Svensk Fastighetsförmedling i tisdags. Eftersom att jag hade ca 400 kr att leva på resten av månaden och jag skulle få betalt för två dagar så kom det som en chock när lönen var på 7783:-?! Kan lova att det tog emot att berätta för chefen igår att jag fått för mycket lön. Han hade uppenbarligen glömt bort att jag inte skulle ha lön för de första två veckorna men tyckte att jag skulle ha det för att jag för tillfället inte praktiserade utan jobbade. Lagom till att jag dök upp gick en av mäklarassistenterna på mammaledighhet och den andra mäklarassistenten har därför sjukt mycket att göra. Praktiken kör vi till sommarn istället, känns helt ok för mig.

Igår hade vi en säljkurs på jobbet. Han var så grym killen som var där och jag skall så bli den bästa säljaren i universum. Dessutom var det trevligt att träffa alla på Lysekils och Kungshamnskontoren också. Tycker det är ganska roligt att vi tre praktikanter är alla tjejer mellan 22-24 och är blonda, jättelika varandra :) Dessutom dök det upp en ung killle som skall börja jobba som mäklare på mitt kontor, han skall tydligen gå ut till sommarn. Mindre nöjd är jag över detta, himla skit! Är ju jag som skall jobba där.Var iallafall kul att han gjorde tabben att "klä ut sig" till mäklare och kom i mörk kostym, slips och allt när ingen på jobbet ser ut sån. Tyvärr verkar han trevligt och ganska snygg var han också. Typiskt!

Likes

Comments

Idag är det fredag och jag är ledig. Sitter för tillfället ute på balkongen och pluggar. Har firat ledigheten med att shoppa en underbar liten antik byrå som jag skall måla vit när jag får tid. Har för tillfället tusen små projekt på gång hemma och börjar bli lite lätt oroad över om allt kommer bli halvgjort. Ett bra exempel är blommorna jag köpte förra veckan. Tanken var att jag skulle plantera dem på balkongen, nu har dem kommit ut på balkongen men står fortfarande i påsen från blomsterlandet!

Igår var jag ensam på kontoret eller butiken som man skall kalla den/det. Det gick galant! Hela helgen är det Stadium som gäller, hade bra gärna varit ledig men det ger inget större klirr i kassan. Hade inte lyckats jobba mer än en fjuttig helg förrförra månaden så det blev en minimal lön denna månaden. Tur att jag snart får betalt för praktiken, tror tilll och med att jag kommer få dubbla löner ett par månader och det tackar jag inte nej till!

Lyckades bränna ris förut. Bränna riktigt mycket. Satt på balkongen och pluggade och maten lyckades bli klar innan Patrik skulle komma hem och äta. Stängde av plattan men lät riset stå kvar och hålla sig varmt, trodde jag!? Satte tydligen på högsta fräs på plattan och en stund senare var hela lägenheten full av vit rök. Då underar ni säkert var brandvarnaren var, det undrade jag också.. Den hade tydligen älsklingen plockat ner senast den tjöt och nu var den inte alls på plats. Illa!

 

 

Likes

Comments

Veckorna försvinner så himla snabbt nu för tiden. Har vissa svårigheter att hinna med allt som är tänkt.

I helgen har vi slavat under lillebror som fått sin lägenhet. Blev jag sugen på att blåsa ut hela våran lägenhet och göra om? Ja! Hann även med att kolla på fotboll. Andra gången någonsin som jag var på Starke Arvids arena i Ljungskile. Senast var förra året då Ljungskile slog IFK Göteborg denna gången var bättre. Kolla på lillebror när han spelar med Ljungskile. Blev lite nervös och önskade att ingen skulle passa till Eric men det gick finfint för honom.

Igår lyckades jag övertala älskling att om vi inte skall renovera hela lägenheten så kan vi väll ändå byta ut toalettdörren. Den är för tillfället orginal 70-tal och passar inte det minsta in i lägenheten. Det var självklart lättare sagt än gjort och det visade sig att gamla hederliga gångjärn inte längre används. Men flyt som man har råkade vi stöta på en av Patriks gamla el-klasskompisar och det visade sig att han hade sadlat om till snickare!

Idag har jag jobbat. Fick reda på att jag skall vara ensam assistent på torsdag. Kommer säker gå strålande även om jag inte älskar att svara i telefon när jag inte har en susning om vad folk frågar om. I natt är jag ensam hemma. Skall strax sätta mig och plugga en stund. Bob kämpar med att bära in ett salladsblad, större än henne själv, i buren. Det går sådär men ser fruktansvärt roligt ut...  

Likes

Comments

Påsken var toppen :) Fasiken var skönt det är att bara vara ledig. Tvingade mig själv till att inte plugga ett dugg lördag, söndag. Vet inte vad som hänt med mig. Eftersom att jag har väldigt lite tid till att plugga så pluggar jag hela tiden. Patrik är riktigt trött på mig!

Tisdag och onsdag har jag iallafall jobbat, trevligt värre, börjar bli ganska grym nu!

Idag har jag varit på vårdcentralen en stund, trodde jag hade fått urinvägsinfektion. Tydligen har jag bara all symtomen till urinvägsinfektion. Skall tillbaka i morgon om det inte blir bättre. Nu skall jag iallafall till skolan

Bjussar på denna bara för att jag är tokigt nöjd...

Likes

Comments

Långfredagen det här året kommer verkligen bli en lång fredag om jag inte somnar vid klockan 21. Gick upp klockan 6 i morse och begav oss till Jönköping, nu är crossen officiellt såld och det är ju inte helt fel. Jönköping tur och retur tar cirka 5,5 timme om man kör med släp.

Just nu sitter jag och pluggar och lyssnar på Darin?! Vad hände med Darin? Jag har då aldrig lyssnat på Darin men jag skall nog bli ett Darin-fan för det låter ju riktigt bra. Runaway kommer bli sommarens partylåt för min del!

Imorgon blir det nog en stunds solande och jacuzzibadande hemma hos mamma och pappa hela jag är ocharmigt vit.

Likes

Comments