Mit ord for 2018

Personligt

Jeg har lige skulle tage tilløb til at skrive dette indlæg. Både fordi jeg synes det er lidt svært at sætte ord på mine tanker om det, men også fordi der har været så meget andet omkring mig som har krævet min opmærksomhed.

Da jeg hørte Martiny podcast igår satte det nogle tanker i gang hos mig, da Emma tager lidt det samme emne op og for sat nogle ret fine ord på sit ord og sine mål for det nye år. Så nu lytter jeg lige til det igen, bare fordi at Emma er enormt inspirerende at lytte til.

Jeg har haft en del forskellige tanker omkring mit ord for 2018, og har haft mange forskellige ord oppe at vende. Jeg overvejede meget længe om det skulle være 'courage'. Der ligger mange ting i det ord som ville have stor betydning for mit 2018. Både fordi jeg bliver færdig med min BA og der dermed ligger mange muligheder foran mig. Men jeg har nok mere brug for at fokusere på mig selv og hvad jeg kan se mig selv i og måske også passe lidt på mig selv.

Derfor er mit ord blevet: OMTANKE

For mig har dette ord mange betydninger. Det handler både om at jeg skal have omtanke for mig selv og huske at trække vejret og lige passe på mig selv. Men også at have omtanke for mine nærmeste og bruge noget mere tid sammen med mine venner og familien, fordi det simpelthen også giver mig mere energi at være sammen med dem. Derudover så tror jeg at det er sundt for mig lige at bruge lidt tid på at overveje hvad jeg siger ja til og hvad jeg begiver mig ud i, inden jeg bare kaster mig ud i det. Giver det værdi for mig i sidste ende eller er det et quickfix at jeg gør det her. Og så kan jeg mærke at spørgsmålet om en kandidat uddannelse stadig kræver en del tanker, selv om der efterhånden ikke er så meget tid at løbe på mere.

Herudover kunne jeg godt tænke mig at blive bedre til at overveje hvad jeg putter i munden. Både på den måde om det er godt for min krop, men også om det er godt for miljøet. Det er ting som jeg ikke altid er så god til at få tænkt over og som jeg rigtig godt kunne tænke mig at bliver bedre til. Vi har også snakket meget om herhjemme at blive bedre til at købe økologisk og eftersom at kæresten er begyndt at arbejde er derfor er der også større råderum til det. Men det skal ikke ses som en streng linje som jeg skal følge, der skal være plads til at købe bland-selv-slik og kage. Men jeg vil bare gerne være bedre til mærke efter om det virkelig er det jeg har lyst til eller om jeg måske ville have det bedre hvis jeg spiste noget andet. For tit ender jeg med at spise noget som min krop bagefter måske ikke var sådan 100% tilfreds med.

Jeg vil nok i bund og grund gerne blive bedre til at passe på mig selv og sætte mine behov før andres. Noget jeg ikke altid er særlig god til. Det lyder mega egoistisk og det er det sgu nok også. Men jeg tror også at man skal have det godt og passe på sig selv, inden man kan gøre det for andre. Og det har jeg simpelthen ikke været ret god til. Jeg hopper tit ud i noget fordi det bare lyder fedt, men tænker ikke over hvad det har af konsekvenser for mig selv i den sidste ende. Hvilket har resulteret i en meget træt og ugidelig Freja igennem en lang periode. Mit håb er at 2018 bliver det år jeg kan se tilbage på og sige det her år var godt for mig på mange forskellige parametre og jeg huskede mig selv i processen.

Nu blev det næsten sådan helt højtideligt og det var ikke meningen. Jeg håber det måske har været med til at sætte nogle tanker igang hos jer og jeg vil meget gerne høre hvis der er andre som har valgt et ord for året?

Følg mig via Faceboook, Bloglovin og Instagram @Frejjack

Synes godt om

Kommentarer

Lisbeth,

Sikke et godt valg af ord for 2018! Det er ret sjovt, for jeg kan jo læse, at vi begge to har gjort os nogle af de samme overvejelser for, hvad vi ønsker at opnå med 2018, men alligevel er vi kommet frem til to vidt forskellige ord (jeg har valgt 'bevidsthed'). Det vigtigste er jo bare, at det føles rigtigt, og det er noget, der vil kunne holde ved hele året!

Håber du finder ud af, hvad du vil med hensyn til kandidat, og du må endelig sige til, hvis det er noget, du har brug for at vende med én, der selv var igennem det for relativt nyligt. Åh, hvor jeg husker tvivlen!

Knus

www.moonlitmadness.dk
Frejjack
Frejjack,
Det er ret sjovt at vi så alligevel er endt med hver sit ord, men havde godt fulgt med hos dig og tænkt at det var meget de samme tanker vi har gjort os 😊
nouw.com/frejjack