Hjemmelavet æblegelé

Opskrifter

Nu er det ved at være sæson for æbler. Men hvis du har for mange æbler eller nogle som er faldet på jorden, så kan du nemt få dem brugt ved at lave æblegelé. Du kan både bruge det på brød, til grød eller sammen med ost på knækbrød. Derudover går jeg lidt med en ide om at lave en kage med et indlæg af æblegelé. Det er egentlig en ret enkel og nem opskrift og uden ret mange ingredienser, men det tager lidt tid at lave. Så hav tålmodighed.

Jeg fik omkring 4,5 kg æbler med hjem fra min tantes have, da en stor gren var knækket af hendes gamle æbletræ. Så det er blevet til en del æblegelé efterhånden. Det du skal bruge er:

  • 2 kg æbler (helst ikke helt modne)
  • 6 dl vand

Skær æblerne i både men behold skræl og kerner. Kom dem i en stor gryde og tilsæt vand. Lad det koge ved svag varme under låg, til saften er trukket ud af æblerne. Eller til de er kogt godt ud. Hæld derefter mosen op i en saftpose og si saften fra. Hvis du ikke har sådan en så kan du bruge et viskestykke og en sigte eller et dørslag. Lad det stå og dryppe til dagen efter.

For hver liter saft der kommer ud af de kogte æbler skal der bruges:

  • 1 kg sukker
  • ½ tsk vaniljesukker

Jeg har lavet opskriften af flere omgange og det er aldrig helt samme mængde saft der kommer ud af det, så fortvivl ikke hvis du ikke får en hel liter ud af mosen.

Kom saft, sukker og vaniljesukker i en gryde og bring det i kog. Alt efter den ønskede konsistens skal det koge mellem 20-40 min. Jo længere du koger det jo tykkere og mere stift bliver det i den anden ende. Den portion du ser på billedet er kogt længe og derfor får den farve og også en meget stiv konsistens. Denne bruger jeg mest på brød og den kommer nok også i en kage. Hvor min anden portion er mere lys og mere blød i konsistensen. Den bruger jeg på min grød om morgenen.

Kog vand op og skold glassene af. Alternativt kan du skylle dem med Atamon. Hæld geléen på glas og stil den i køleskabet. Kom først låg på når det er kølet helt af. 

Følg mig via Faceboook, Bloglovin og Instagram @Frejjack

Synes godt om

Kommentarer

Sara Bau,
Det ser virkelig lækkert ud! Jeg har faktisk aldrig prøvet at lave æblegelé, så måske jeg skulle give mig i kast 😊
sarabau.dk
Frejjack
Frejjack,
Det synes jeg helt sikker du skal 😊 det er ikke særlig svært, man skal bare lige have lidt tålmodighed 😉
nouw.com/frejjack
Jeanette Henriksen,
Mmm det lyder vildt lækkert og ser bare såå godt ud.. Kunne være man skulle kaste sig ud i det en dag.. Men det er jo lige med at finde tid til det hele... 😃 Knus <3
www.jeasblanketanker.dk/