En app du bør kende

Inspiration

Hvis man går op i hvad man kommer i hovedet af beauty produkter, så er der en app man virkelig bør kende. Kemiluppen er en app fra forbrugerråddet Tænk. På app'en kan du søge på de produkter du har købt, eller overvejer at købe, for at se hvilke ingredienser de indeholder. For det kan virkelig være en jungle at finde rundt i hvad der gemmer sig i de forskellige produkter.

Samtidig giver kemiluppen produkterne en bedømmelse alt efter hvilke ting de indeholder. Her findes der 3 forskellige mærker alt efter hvor godt de har scoret i testen. A-kolben som er for produkter der ikke indeholder problematiske indholdstoffer og som man roligt kan bruge. B-kolben betyder produkter som er fri for en lang række uønskede kemikalier, men som kan indeholde parfume eller ingredienser som kan være belastende for miljøet. C-kolben er for de produkter som indeholder en række ingredienser som er lovlige, men som kan være mistænkt for at udgøre en sundhedsrisiko.

Det er en app som jeg er blevet ret glad for i forbindelse med, at jeg forsøger at skifte lidt ud i mine beauty produkter. Som jeg skrev i dette indlæg, så kunne jeg godt tænke mig at få skiftet lidt ud og få flere økologiske produkter ind. Eller i hvert fald produkter som ikke indeholder alt muligt halløj.

Jeg er selv blevet overrasket når jeg har scannet nogle af de produkter jeg har hjemme på badeværelset, både positivt og negativt. Så det er hermed en anbefaling fra mig af. Det er en god guide i jagten på beauty produkter som ikke indeholder for mange skadelige stoffer. App'en er ikke perfekt og ikke altid helt opdateret, men et virkelig godt bud hvis man som mig er lidt blank når det kommer til ingredienslister.

Følg mig via Faceboook, Bloglovin og Instagram @Frejjack

Synes godt om

Kommentarer