DIY - Hæklet pandebånd

DIY

Jeg ved godt at det er blevet alt for varmt til pandebånd nu, men jeg startede på det her projekt mens det stadig var koldt og synes resultatet blev så fint at jeg måtte dele det med jer. Det ser måske lidt avanceret ud, men det er forbavsende enkelt at lave. Og når man først har lavet den første række så er det bare det samme indtil det er langt nok.

Inspirationen til pandebåndet har jeg fundet her. Til opskriften har jeg brugt, 2 nøgler af noget garn jeg havde liggende og som var forholdsvist tykt. Nål i str. 5,5. Der hækles med dobbelt snor. Det vil sige at du har to snore om nålen hele tiden.

Du starter med at lave 20 luftmasker (lm) og slutter af med at lave en ekstra inden du vender. Herefter hækles 2 rækker med fastmasker(fm) i de 20 luft masker, husk at lave en ekstra lm inden du vender. Hækle herefter 4 fm og herefter 12 lm. Spring 12 masker over og lav herefter 4 fm. Når du har vendt laver du fm hele vejen tilbage. Herefter gentager du processen med at lave 4 fm, 12 lm, 4 fm og vender og laver 20 fm. Det skal gerne ligne det første billede.

Du skal hækle stykket så langt at det passer til dit hoved, mål gerne undervejs. Mit hoved er meget lille så det er meget individuelt hvor mange rækker man skal lave. Tag den først strop og snog den og træk den næste igennem. Se billede 2. Når du har gjort det hele vejen, skulle det gerne se ud som på billede 3. Herefter syes de to ender sammen og den sidste strop fæstnes så der kommer en pæn overgang.

Jeg håber det er til at forstå. Det er i hvert fald rimelig simpelt når man kommer i gang. Ærgerligt at jeg ikke nåede at blive færdig inden det blev godt vejr, men så har jeg det til gode når vi kommer til de kolde måneder igen.

Følg mig via Faceboook, Bloglovin og Instagram @Frejjack

  • DIY

Synes godt om

Kommentarer

Emma,
Ej, jeg ville simpelthen ønske at jeg kunne hækle! Det er bare så fint.
kaffeogkjoler.dk/
Frejjack
Frejjack,
Det er ikke så svært igen 😉 Men man skal have tid og lyst til at lære det 😊 Tak!
nouw.com/frejjack