Anmeldelse - Dødevaskeren af Sara Omar

Bøger

”’Faster Shno,’ sagde Baban. ’ Skal vi lege?’ Den unge pige smilede forlegent og så hen på sin mor. ’ Shno leger ikke’ sagde hun skarpt. ’ Selv en hvalp som dig burde da vide, at piger ikke leger med drenge!’”

_______________

Som jeg skrev i min anmeldelse af "Den, der lever stille", så var der to bøger på min læseliste for sommerferien to bøger som næsten læste sig selv. Det var blandt andet denne her bog. Den er på én gang meget barsk og samtidig medrivende.

_________________

”Hun kunne ikke bebrejde folk, at de så skævt til hende, når hun vaskede døden af de efterladte kroppe. Det var urent, det mente alle andre, men hun kunne ikke efterlade dem som uslebne krystaller og ignorere deres tavse stemmer. Det var til tider ensomt, men det var netop i den ensomhed, at hun fandt plads til Darwésh og hans uddøde solguder. Han troede blot. Mens hun vidste.”

______________

Bogen handler om en pige som er uønsket allerede fra fødslen. Da hun bliver født i Kurdistan hvor kvinder ikke har den samme status som mænd og på ingen måde de samme rettigheder. Fordi hendes mor er bange for at pigens far vil slå hende ihjel, kommer hun i pleje hos sin mormor. Mormoren er Dødevasker, hvilket vil sige at hun vasker de døde kvinder som bliver fundet i randestenen og som ingen vil kendes ved.

Det er en historie om en pige og hendes skæbne som pige. Men også en bog om religion og en bog som stiller spørgsmålstegn ved hvordan man skal forstå de enkelte religioner.

Det er en virkelig stærk fortælling, hvor man nogle gange lige er nødt til at have is i maven for at læse videre. Det er en bog som jeg vil anbefale alle at læse og derfor får den også 5 ud af 5 hjerter.

💜💜💜💜💜

Følg mig via Faceboook, Bloglovin og Instagram @Frejjack

Synes godt om

Kommentarer