Header

​​​​Jeg har flere af sådan nogle pelskvaste som jeg har hængende på mine tasker. Da den ene så faldt af, skulle den jo have et nyt formål, derfor besluttende jeg at hækle en hue. ​Jeg har fulgt Lutter idyls opskrift som du kan finde lige her, jeg har dog lavet et par ændringer. Huen er blevet lidt stor i det synes jeg så derfor er ændringerne også derefter.

Følgende har været min fremgangmåde:

Nål: str. 3

Garn: 100 g Alpacka solo fra Jarbo

Slå først 75 luftmasker op og vend med 2 luftmasker. Resten skal hækles som halvstangmaske i bagerste led og ved med 2 luftmasker. Gentag dette i 70 rækker. Mål dog efter løbende om huen passer i omkreds, jeg har et meget lille hoved derfor kan der være stor forskel. Når stykket er stort nok hækl det sammen med fastmasker hele vejen op. Til sidst sy den sammen i toppen og fastgør pelskvasten.

 Nu vil jeg pakke mit seneste projekt og tage til Svendborg for at besøge min mor. Jeg skal kun være der til i morgen, hvor jeg skal til Odense igen for at fejre en veninde og søndag står på kreahygge med nogle skønne kvinder. Rigtig god weekend!

Følg mig via Faceboook, Bloglovin og Instagram @Frejjack

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Hvis du er så heldig at have vinterferie, så er der forhåbentlig masser af tid til at være kreativ. Jeg har for nogle år siden fået en rigtig fin nøglering af min mor i læder. Desværre er den lavet sådan at nøglerne ret ofte falder ud hvis den hænger fast i noget. Derfor har jeg valgt at lave nogle nye nøgleringe. Den ene er til mig og den anden er til kæresten. Når man skal finde sine nøgler nede i tasken, så er det lidt nemmere hvis nøgleringen har lidt farve.

Det vigtigste da jeg skulle lave de nye nøgleringe var at mine nøgler ikke kunne falde ud. Jeg har valgt både at lave en som med en karabinhage og en med sjækel. Begge dele kan du købe hos Engelbert Strauss. Falkskærmsnoren har jeg købt hos Panduro og den imiteret ruskinds snor har jeg købe hos Søsterne Grene, begge i 3-pak med forskellige farver.


Begge nøgleringe er rimelige simple at lave. Til den pink nøglering har jeg brugt følgende:

  • Imiteret ruskinds snor
  • Karabinhage
  • Pap
  • Saks
  • Lim

Man tager et stykke pap og folder det i den højde man ønsker ens vedhæng skal være. Herefter vikles snoren rundt om pappet, ligesom hvis man ville vikle det op. Vikle hele snoren på, men gem to stykker som skal bruges til at binde rundt om og til hanken. Tag snoren af pappet og kom det ene stykke snor i gennem og bind en knude så det hele ikke går fra hinanden. Herefter bindes det sidste stykke snor om og limer enderne sammen. Herefter klipper man snoren op i enden. Søsterne Grene har lavet en virkelig fin video til hvordan man gør lige her.

Til den knyttede nøglering har jeg brugt følgende:

  • Faldskærmssnor
  • Sjækel
  • Skruetvinge
  • Lim og ligther

Jeg har knyttet siden jeg var barn, så for mig ligger det vist bare i hænderne. En fordel er at have en skruestvinge som man kan sætte fast på bordet og så kan man binde sit arbejde fast til det. Det gør det altså noget nemmere at arbejde. Du kan finde skruetvinger hos Engelbert Strauss lige her.

Du starter med at sætte snoren du skal binde om fast på sjæklen og herefter "binder" du en knude omkring snoren. Se billedet nedenfor. Når din knytning er så lang som du ønsker, tager du den snor som skal gemme de andre fra og de andre klippes af og brændes i enden så de ikke går op. Herefter vikles den sidste snor rundt så det bliver pænt, den brændes også i enden og limes derefter fast.

Følg mig via Faceboook, Bloglovin og Instagram @Frejjack

Likes

Comments

Et lille søndag indlæg herfra. Jeg skal i dag bruge søndagen på at slappe af og så har jeg en kreadate med en sød veninde. Vi skal hækle, drikke te og snakke.

Hvis du bare skal bruge dagen på sofaen så er der her to forslag til dokumentarer om modeindustrien.

Den første er egentlige to-i-en, da det er en dokumentar i to dele. Den handler om modehuset Dior hvor man får et unikt indblik bag om det hele og hvor de arbejder med især Haute couture delen. Du kan finde dem på DRs side lige her.

Den anden er House of Z. Det er en dokumentar om designeren Zac Posen som allerede som meget ung får stor succes. Men så er det som om succesen stiger ham til hovedet og det hele ramler om ørene på ham og hans nye modehus. En virkelig spændende dokumentar som også viser de knap så fashionable sider af modeindustrien. Find den på Netflix.

Rigtig god søndag :)

Følg mig via Faceboook, Bloglovin og Instagram @Frejjack

Likes

Comments

Bøger

Reklame - Inviteret

I tirsdags var jeg så heldig at være inviteret til et foredrag på Litteraturmaskinen med Mich Vraa. Jeg var inviteret af Litnet, som er et litteraturnetværk i Odense. Det er ikke så længe siden at jeg læste hans første bog om slaveriet i Dansk Vestindien (find anmeldelse her), som jeg var virkelig begejstret for. Jeg har dog endnu ikke læst anden bog i triologien. Men efter foredraget kunne jeg simpelthen ikke vente mere med at bestille bogen hjem, så da Dagens bog havde den på tilbud slog jeg straks til. Og i går kom den så med posten.

Fordraget handlede om Peters Kærlighed, men også om hele triologien som det skal blive til. Og så fik vi samtidig en lille forsmag på 3. bog i serien som kommer til at hedde Faith og udkommer til august. Det var et utrolig spændende foredrag som også gav et indblik i hvordan forfatteren har arbejdet med bøgerne. Jeg viste godt nogle af de teksten som er en del af Haabet ikke var pure opspind. Men at meget af bøgernes indhold rent faktisk bygger på "rigtige" mennesker, kom lidt bag på mig. Ikke at bogen og historien ikke virkede ægte men jeg havde nok bare fået den opfattelse at en stor del var fiktion. Der er også flere dele af Haabet som er fiktion, hvor Peters Kærlighed handler om Peter von Scholten, som var generelguvarnør på De Dansk Vestindiske øer, og her er der en del historisk research bag bogen. 

For mig gør det det bare endnu mere spændende, når det rent faktisk er mennesker som har levet og skrevet nogle af de tekster som findes i bogen. Dog skal man stadig huske at forfatteren har digtet en del af historien de steder hvor det har været uvist hvad der er skete og de steder hvor det har passet ind. Jeg glæder mig i hvert fald til at læse Peters Kærlighed og Faith når den kommer til sommer. 

Har du læst dem?

Følg mig via Faceboook, Bloglovin og Instagram @Frejjack

Likes

Comments

Instagram@frejjack