Svarar på frågor!

hej, vilka jobb har du haft utöver bloggen? och tjänar du mkt på bloggen?

Hejhej! Gulligt att du ser bloggen som ett jobb, det tar ju tid men är verkligen inte så stor att jag tjänar bra på det. Tjänar knappt något, men på instagram blir det faktiskt en rätt najs summa i månaden tack vare samarbeten.

Jag har haft rätt många jobb. Sen jag var kanske 14 har jag jobbat som konståkningstränare på Stockholms Konståkningsklubb. Det har dock bara varit 2-3 gånger i veckan, har gjort det mest för att det är så kul!

Sen har jag sommarjobbat i en asgullig brödbod två somrar. Och så jobbade jag på Strandvägen 1 förra sommaren som runner/nisse. Under halva 3an på gymnasiet jobbade jag på Sellpy. Och nu så jobbar jag med sociala medier, PR, och reklam på ett matföretag som heter daCarla! Har jobbat där sen oktober i Stockholm och nu fortsätter jag fast på deltid här från Paris. Så himla smidigt och najs.

Hur gjorde du den vita tunna ramen eller sträcket på mitten bilden?


Jag gör den faktiskt här på nouw:s redigerarprogram!Hej! Är sugen på att gå tvåan på SSP nästa läsår. Undrar mer om stipendier och kostnad osv. Jag tolkar det som att du inte sökte några stipendier utan bara fick med dig skolpengen, men du kanske ändå känner någon som sökte stipendier inför SSP? Tänker någon annan som gick i din klass på SSP eller liknande. Super tacksam om du har några bra tips eller kan ge mig namn på någon annan gammal/nuvarande SSP:are som har erfarenhet av stipendier. tack tack

Kul! Du har tolkat rätt! Jag känner tyvärr ingen som sökte stipendier faktiskt, inte vad jag vet i alla fall. Det jag vet är att vissa kommuner (så som Skåne) ger ett typ av stipendium till elever utomlands. Skåningarna med oss fick ca 20 000 i fickpeng om jag minns rätt?…Så najs för dem ju. Men kontakta SSP, de borde veta vilka stipendier du kan söka! :)

Hej! Jag undrar hur du redigerar dina bilder?
Jag redigerar olika på olika bilder. Men jag använder VISCO (originellt). På bilder som har jättefint ljus eller typ lite solnedgång brukar jag knappt göra någonting, kanske lite kontrast och färg bara. På bilder med bruna/beiga toner bruakr jag lägga kanske 5 av filtret A4. På matbilder brukar jag lägga HB1!


BERÄTTA MER OM LÄGENHETEN I PARIS!!!! 😊)))

WITH PLEASURE!! Jag antar att du menar hur vi fick den oså? :) Jo min pappas kompis har bott i Paris typ halva sitt liv, och hon bodde hemma hos oss i någon månad i höstas. Hon hjälpte mig leta lägenhet då via agenter, men så träffade hon på en gammal kompis på gatan som sa att hon ville hyra ut sin lägenhet i Paris till några hon skulle känna sig bekväm med typ. Så det var det! Det tog ett tag att verkligen få det ”hugget i sten”, men det är så himla skönt att hon är halv svensk (eller hon är hel fransk men gift med en svensk och har barn som bott i Sverige hela sitt liv) och att jag betalar hyran direkt till henne.


Hej, får jag bara fråga, hur många timmar hade du över på helger och vardagar på ssp. efter det att du gjort klart läxor etc. ? Hur långa var liksom dagarna och fick ni mycket läxor eller mer att man behövde plugga till prov?

Skoldagarna är helt klart längre än i Sverige. Tror jag snittade på att sluta lite efter 16.. Å andra sidan Blev det många halvdagar. Jag gjorde nästan alla mina läxor och uppgifter på vardagar vad jag kan minnas, så att helgerna var fria till att utforska Paris! Eftersom man bodde lite utanför Paris och skulle äta middag med värdfamiljen på vardagarna var det kanske värdelöst att göra något annat mellan skolan och middagen, i alla fall om man slutade sent!

Gillar

Kommentarer

evelinarou
evelinarou,

Vad kul! 😃 Älskar verkligen Paris!

nouw.com/evelinarou
linneavictoria
linneavictoria,

Snyggt inlägg!! Jag har också svarat på frågor men för första gången testat att spela in och publicera en video istället. Du får supergärna får kika in den om du har lust! Hade betytt mycket med en fin kommentar nu när jag känner mig så osäker hihi

nouw.com/linneavictoria