Sista dagen i Queenstown, Nya Zeeland.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Världens högsta gunga avklarad. Var nästan läskigare med gungan än skydive. Innan dom droppade oss så satt man ju bara där ute och hängde vilket var lite äckligt. Men sen när dom väl släppte oss var det så himla kul. Vi föll 70 meter rätt ner sen är själva gungan 300 meter. Får 5/5 stjärnor.

Likes

Comments

Bästa upplevelsen jag någonsin gjort!!! Var jättenervös innan men så himla glad att jag gjorde det. Det bästa var att vi fick hoppa i sån fin natur. Var grymt fint att se Queenstown uppifrån.

Likes

Comments

Lyxade till det lite sista kvällen i Queenstown, var så gott att äta någonting annat än pasta och tonfisk.

Likes

Comments

Wanaka är en fin liten semesterort precis utanför Queenstown. En liten mini Queenstown kan man säga. Omringad av berg och precis vid en vacker sjö, bara lite mindre och mysigare än Queenstown.

Hade vi inte redan bokat allt så skulle vi nog ha stannat här minst en dag till för att göra något hike eller bara mysa vid sjön.

På kvällen då vi anlände anordnades en liten båt cruise ut på sjön. Vi fick en tour på vattnet runt öarna och halvvägs stannade vi för att hoppa och bada från båten. Mycket mysigt med solen som gick ner precis över bergstopparna. Väl hemma igen bjöds det på pizza och en dricka vilket blev ett perfekt kvälls snacks!

Morgonen därpå gick vi upp lite tidigare för att ta ett morgondopp efter soluppgången. Välbehövligt inför sista bussresan med stray och alla äventyr Queenstown har att erbjuda.

Kramar

Likes

Comments

Miljön påvägen till Wanaka. Sydön är så himla vacker, blir lika chockad varje gång vi kommer till ett nytt ställe.

Likes

Comments

Den 24 januari föddes denna vackra och underbara skapelse som jag får tillbringa varje minut med, och det är jag tacksam för. Jag visade min tacksamhet genom att ge han det han älskar mest, MAT. Gjorde en bananpannkake frukost med gröt på morgonen. Efter våran 3 timmars hike lagade vi kött med klyftpotatis, rotfrukter och sås. Vi avslutade kvällen med en av världens bästa burgare faktiskt, ett ställe som heter Fat Tui, och det var verkligen de bästa burgarna vi någonsin har ätit. Bra slut på kvällen.

Kram

Likes

Comments

I Franz Joseph finns glaciärerna Franz Joseph Glacier och Fox Glacier, vi fick möjlighet att gå en liten hike så att man kan få se Franz Joseph glaciären på nära håll. Innan kunde man se mycket mer av glaciären men i och med växthuseffekten smälter glaciären nu och därför finns det bara lite kvar på toppen. Om några år finns kanske inte den glaciären lvar i Nya Zeeland, och då kan vi säga att vi var iallafall än av dom som har sett den med våra egna ögon.

Kram

Lyckades fånga en regnbåge på bilden. Nere till vänster.

Lyckades också fånga den här tomten på bild.

Likes

Comments

I Abel Tasman bestämde vi oss för att ta oss an en 12,4 km lång hike längs med kusten. Var 32 grader varmt och vindstilla men som tur var hade största delen av stigen träd som gav oss skugga, annars hade vi bränts upp. Längs med vägen kunde man stanna på massa fina stränder, dom var helt magiska. Vit tunn sand och ljusblått hav. Vi stannade dock inte så länge på stränderna då vi hade mat hemma som väntade. Dessutom tog vi tiden på hur snabbt vi kunde gå sträckan. Enligt informationen skulle det ta 4 timmar men tävlingsinriktade som vi är gjorde vi den på 2 timmar och 40 min. Vi har inte riktigt tålamodet att gå så länge som 4 timmar iheller.

Kram

Tog vattentaxi till punkten där slingan började. Vattentaxin stannade även så vi fick se små sälar och en cool känd sten.

Små sälungar. Så söta.

Likes

Comments