Vegansk brownie med valnötter och flingsalt

Mat & recept

Hej!

Det har varit dålig uppdatering här ett tag. Jag har inte riktigt fått till någon bra rutin för att få ihop allt med skola och blogg än, men jag jobbar på det.

Här kommer iallafall ett recept på en vegansk brownie som redan har blivit en favorit. Den får inte stå speciellt länge i kylen innan den är slut, speciellt inte om min bror är hemma haha!

Ingredienser:

-100 g kokosolja

-100 ml spad från en burk kikärtor (ca 1 dl och 1 msk spad)

- 2 dl socker

-1,5 dl mjöl

-4 msk kakao

-1 msk vaniljsocker

-0,5 tsk salt

- Valnötter & flingsalt att toppa med

Slå på ugnen på 175 grader och smält kokosoljan om den inte redan är flytande. Vispa spadet från kikärtorna och socker tills det får en marängsmets-liknande konsistens, det tar några minuter. Sikta sedan ner dom torra ingredienserna i smeten och vänd försiktigt ner (vispa inte!) allt tills det blandas. Häll i kokosoljan och rör försiktigt. Klä in en form som är ca 20x30 cm stor med bakplåtspapper. Ha i smeten i formen, krossa nötterna med händerna över och strö över flingsalt. Grädda i 25-30 minuter och låt sen svalna (gärna i kylen) om du vill ha den lite fastare annars kan den ätas varm också, då blir den ungefär som kladdkaka i konsistensen.

Ha en superhelg fina ni,

Puss & Kram

Gillar

Kommentarer

IP: 173.208.193.2