Tankspridd måndag & tips för att upprätthålla rutiner

Allmänt, Tankar

Hej!

Jag har suttit en stund nu vid datorn och försökt få inspiration till inlägg men alla ideér jag får är för tidskrävande för att jag ska kunna få klart allt på en kväll. Jag är väldigt noggrann när det kommer till det jag publicerar, jag vill vara hundra procent nöjd med ett inlägg innan jag lägger upp det. Ibland önskar jag nästan att jag kunde släppa lite på det, allt måste inte vara perfekt. Med perfekt menar jag inte att jag strävar efter att mitt liv ska framstå som perfekt utan att kvalitén på inläggen ska vara perfekt. Jag vill inte att det ska se ut som att jag försöker få mitt liv att se perfekt ut med enbart ytliga inlägg. Det är verkligen inte det som är mitt mål. Men det är också svårt att vara personlig ibland, tycker jag (lite off-topic men iallafall).

Det här med att jag inte kan klicka på publicera förrän att jag har granskat varje bild i detalj och redigerat noggrant är faktiskt ganska jobbigt. Eller, det är ett lyxproblem egentligen. Jag redigerar inte ens mina bilder särskilt mycket, jag lägger på ett Vsco-filter och fixar ljuset men trots det så tar det sån tid. Så mycket mer tid än vad det behöver ta. Jag dubbelkollar och stirrar mig blind på decimaler hit och dit. Det finns ingen människa som ser skillnad på om jag tar 3 eller 3,5 på effekten men ändå får jag som tics att jag behöver korrigera det och beslutsångest över vilket som är bäst fast än att det är minimal skillnad. Jag måste verkligen bli bättre på det här, för det saktar ner mitt arbetstempo så mycket.

Jag har nämnt förut att jag inte har hittat en bra rutin med blogg och skola än (eller jag nämner det minst en gång varje inlägg nu förtiden) och det har jag väl fortfarande inte. Det är fan skitsvårt. Jag vill uppdatera så mycket mer än vad jag gör nu. Jag måste göra en plan över hur jag ska få ihop det annars kommer det fortsätta såhär med att jag vill så mycket men inte känner att jag hinner. För man hinner så mycket mer än vad man tror bara man planerar och TAR sig tid. Det finns ingen som kommer ge dig mer tid helt plötsligt när du känner att det är ont om den, man får ta sig den själv. Prioritera och planera. Det går om man vill.

Jag ska bli bättre på det, att planera och prioritera. I perioder är jag svinbra på det men sen tappar jag det igen. Jag måste hitta ett sätt att kunna upprätthålla det i längden.

Jag har inte bloggen under kontroll helt och hållet just nu men det ordnar sig snart. Jag vill bara att det ska bli så bra som möjligt och funderar för fullt (som om ni inte redan märkt det) över hur jag ska få till en fungerande blogg-rutin. Fun fact- det tar 21 dagar att få en ny vana eller rutin. Att väva in den nya rutinen i en gammal är ett tips på hur man enklare upprätthåller en vana. T.ex om du vill ta dina vitaminer varje dag men glömmer (jag i ett nötskal. Har till och med köpt en pillerdosett för att komma ihåg men lyckas ändå glömma ibland. Pillerdosett var dock inte så dumt för jag kommer ihåg vitaminerna mycket oftare nu även om jag glömmer ibland. Varför skriver jag ens om det här? herregud jag svävar iväg hela tiden. Men det är ett tips för er snurrpellar som jag), då kan du lägga vitaminerna bredvid eller i tandborstsglaset och göra det till en del av din tanborstar-rutin. Man får försöka hitta egna sätt att få in nya vanor i dom gamla och helt enkelt hålla ut i 21 dagar innan det går helt på automatik. Jag ska ta till mig mina egna tips nu och få ordning på rutiner och vanor.

I veckan ska jag iallafall fota och publicera ett kul samarbete, planen var att göra det idag men ljuset inne var för dåligt och utomhus öste regnet ner. Det som är bra med samarbeten är ju att jag måste få upp dom inläggen och då tvingas jag att få det gjort även när det känns som att jag inte har tid eller inspiration, annars blir det typ olagligt (bra motivation). Nu låter det nästan som om jag inte tycker det är kul att göra inlägg, det är verkligen inte det jag menar. Det är skitkul och lite tidskrävande.

Nu räcker det med luddiga tankar och svammel. Jag är så himla tankspridd men det känns redan lite lättare nu när jag fått skriva av mig lite till er, tack för att ni läser bloggis.

I helgen var jag i Leksand, det var lika mysigt som alltid. Här får ni en bild på mig i skogen när jag sitter på en stubbe och njuter. Det borde man göra oftare. Njuta på en stubbe i skogen. Jag har sagt det förut men ibland låter allt jag tänker och skriver som Ernst-citat.

Hoppas ni mår bra och får en fantastisk vecka,

Puss & Kram

Gillar

Kommentarer