R&B från Lush

Allmänt, Recensioner & tips

Hej!

Jag tänkte tipsa er om en produkt från Lush, en hårmask/behandling. Den heter R&B och det står för reparera och balansera. Det är ett så kallat "leave in treatment", den ska alltså inte tvättas ur. Syftet med den är att ge håret fukt, lite som hudkräm fast för håret. Har man väldigt frissigt hår ska den vara extra bra, jag har inte problem med det just nu men däremot har jag blekt mitt hår en del senaste tiden. Som ni säkert vet blir håret väldigt törstigt när man använder så starka kemikalier som det är i blekning och hårfärg så då är det extra viktigt att tillföra fukt. Nu är inte jag någon frisör (även om jag får för mig det typ exakt varje gång jag vill ändra något med mitt hår) men av egna erfarenheter skulle jag nog säga att fukt är det viktigaste för att håret ska hålla och vara friskt. Jag gör kokosolje-inpackningar ibland samt använder den här produkten och mitt hår är knappt slitet och absolut inte torrt, trots att jag har gått från mörkhårig till nästan platinablond nyligen.

I januari började jag använda R&B och som ni ser är burken nästan full fortfarande, så den är väldigt dryg. Har man lockigt hår kan man ha i den i torrt hår och för rakt hår rekommenderas det att ha i den i blött hår. Jag har testat någon gång att ha i torrt också trots att mitt hår inte är så lockigt och det har gått bra. Risken är att det ser fett ut om man tar för mycket i torrt hår utan lockar, men som sagt funkar det också bara man inte tar för mycket.

Den har en ganska stark doft som Lush-produkter ofta har men den är ändå inte för mäktig, tycker jag. Jag älskar att Lush använder så mycket naturliga ingredienser, det känns bra att känna igen majoriteten av det som står i innehållsförteckningen. Som ni säkert vet är Lush också ett cruelty free och miljömedvetet märke. När man har samlat ihop fem tomma burkar från deras produkter kan man lämna in dem i utbyte mot en ansiktsmask, så återanvänds dem. Älskar också när man vet säkert att produkterna är djurvänliga så man slipper stå och googla i affären för att hitta luddig information om huruvida det är testat på djur eller inte. Ingen av ingredienserna och såklart inte den färdiga produkten är testad på djur. Lush är ett säkert kort när det kommer till det och de bedriver också kampanjen "Fighting animal testing".

Om du vill ge ditt hår lite extra kärlek skulle jag rekommendera denna!

Puss & Kram

Gillar

Kommentarer

celinelundqvists
celinelundqvists,
Måste testa denna!
nouw.com/celinelundqvists
FrejaHesselstad
FrejaHesselstad,
Det tycker jag verkligen att du ska! 😊
nouw.com/frejahesselstad