Julklappstips till den som älskar kaffe

Hej!

Glad andra advent (lite i efterskott) & hoppas allt är bra med er. Jag tänkte dela med mig av ett julklappstips som är perfekt till den som älskar kaffe. Jag har verkligen kommit in i julstämning nu, det är bara snön som fattas!

Det här är en idé som jag fick för ganska länge sen, långt innan jul. Däremot hade jag inte en tanke på att det kunde bli en julklapp men när jag kom på det häromdagen kändes det perfekt ju. Jag älskar ju loppisar och second hand (har även hört att det tydligen är årets julklapp) och jag brukar nästan alltid kika på gamla burkar i plåt, dels för att dom är fina att ha som dekoration och förvaring men framförallt för att plantera i dom. När man som jag har ett udda beroende av att köpa och samla på mig växter överallt (haha snälla säg att jag inte är ensam om att aldrig kunna slänga sticklingar och skott) blir det tillslut svårt att hitta krukor till alla, det var då jag kom på att jag kunde använda burkarna. Gamla burkar matchar varandra på något sätt trots att dom är olika, dessutom blir man ju ofta ensam om dom också. Just gamla kaffeburkar är ganska vanliga att hitta och det gav mig idén att det vore kul att plantera en kaffeplanta i, jag är även på jakt efter en kakaoplanta till en gammal kakaoburk jag har.

SÅ nu till själva julklappstipset. Min tanke är att ge bort kaffeplantan tillsammans med lite finare kaffebönor, en kaffekanna eller perkulator och kanske en kopp som ett litet kit. Eller om man hade tänkt ge någon en kaffemaskin i julklapp kan det ju vara kul att ge en kaffeplanta till t.ex. Hade jag inte redan haft en kaffeplanta i en gammal kaffeburk skulle jag iallafall blivit väldigt glad! Det blir lite roligare och personligare och så märks det ju också att man gjort det lilla extra, trots att det inte är speciellt svårt att knåpa ihop. Kaffeplantan i sig är ju också en fin present så man behöver inte nödvändigtvis göra ett helt kit, om man inte vill. Glöm inte att lägga lecakulor i botten på burken eftersom den inte har några hål, så att inte rötterna på plantan ruttnar.

Jag gjorde ett kollage med länkar nedan, där finns lite mer inspiration och idéer på vad man kan lägga i kitet. Bland annat hittade jag en kaffeskrub och någon slags "kaffemaskin" i guld som jag tyckte såg jättefin ut, nästan som en inredningsdetalj (den i högra hörnet av kollaget). Jag har inte testat just den kaffescruben i kollaget men jag har ju tidigare tipsat om en kaffescrub från Lush och den hade ju också passat perfa, klicka här för att läsa mer om den.

Länkar till produkter i bilden under:

- Kaffeplantan hittar ni här

- Koppen & fatet på bilden hittade jag tyvärr ingen länk till men dom är från H&M

- En liknande perkulator hittar ni här

Hoppas ni fick lite inspiration och att ni hade en fin andra advent igår,

Puss & Kram

Gillar

Kommentarer