Hej mina kära läsare! Idag är det ju internationella kvinnodagen! Denna dag tycker jag är väldigt viktig för Sverige och omvärlden. Även om långtifrån alla länder har denna dag. Denna dag är ju till för kvinnornas rätt i samhället och att män och kvinnor har samma möjligheter och samma värde. Vi hade en diskussion i skolan om detta idag. Vilket är väldigt bra för invandrare som tex araber muslimer you name it. denna dag finns inte på kartan i deras länder sa dom. Dom tyckte att man absolut inte skulle ha en såshär dag. Varför? Ställer vi oss frågan. För dom är kvinnan inte en människa, utan något som ska stå i köket och laga mat, diska, städa, ta hand om barnen. Alltså allt som har med hemmet och göra kan man säga. (Alla muslimer, araber osv, har inte denna uppfattning såklart. Men väldigt många) Men så, gott folk är det inte här i Sverige, utan detta är ett land där ALLA är lika värde och ska ha samma möjligheter. Men alla fattar inte det, tyvärr. Jag tycker ändö att det är rätt hemskt att denna dag ska behöva finnas, att lixom höja och stärka kvinnan. Det är väl ändå en självklarhet?? Det är också hemskt om kvinnans historia om rösträtt, värde osv. Men vi är påväg in i framtiden..

Har inte så mycket mer att säga, så får väl önska er en fortsatt bra dag/kväll! Ni kvinnor/flickor, va starka ni betyder oerhört mycket i samhället. Utan er skulle vi inte klara oss! Kram på er <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Tänkte vädra en händelse som jag var med om idag. Det var innan en lektion, och jag hade varit på ett ärende och skulle komma lite senare till lektionen. När jag kommer tillbaka är det ca 35 min kvar av lektionen, då det står ett 15 tal nyanlända utan för lektionssalens dörr. När jag går förbi dom ser jag hur dom stoppar fingrarna i munnen, som om dom kräks för en svensk kille som går förbi. Visst dom får tycka vad dom vill! Men där gick dom över gränsen, om jag skulle göra mot dom så skulle jag genast bli stämplad som rasist. Jag blev upprörd och la inte så mycket mer energi på det. När jag då kommer in i klassrummet så berättar klassen att dom har hållit på och slå och sparka på dörren?? Min lärare hade sagt till dom, men behandlar han som luft. Dessutom står det en lärare till denna invandrar grupp OCH INTE GÖR ETT PISS... Alltså seriöst?! Om man nu kommer som nyanländ så tycker man ju att lärarna ska säga till att det inte är okej att stå och slå och banka på en dörr där det pågår en lektion. Även om det inte är en lektion där för den delen. Då tycker jag att man inte kan skylla på att alla invandrare är totalt borta, utan då är det lärarna som är totalt borta, som inte visar hur man ska bete sig, då är det inetsa lätt om man är ny i ett land. Detta är något som samhället måste bli mycket bättre på!

Annars förutom detta så har min dag varit toppen, och hoppas eran dag också har varit bra! Ha en bra kväll :)

Likes

Comments

Hej och välkommen till min nya blogg! Jag tänkte att jag skulle berätta lite om mig själv och om bloggen i detta inlägg. 

Jag är då en kille på 16 år som är väldigt insatt i mänskliga rättigheter, design, miljön och allt där emellan kan man säga. Nu i början så vill jag inte avslöja vad jag heter, men kommer göra de när jag kommit igång med bloggen. Det som fick mig att starta bloggen var på en so lektion. Vi pratade om berlinmuren och Ryssland o lite sånt. Det fick mig att tänka om, eller ja jag har haft denna tanke hur länge som helt. Att i tillexempel Ryssland så får man inte tycka och säga vad man vill utan att få fängelse eller ännu värre bli av med livet(?!?!), vilket jag tycker är helt idiotiskt. Så då har jag fått min tanke, vi i Sverige får tycka och tänka vad vi vill. Då tycker jag att jag ska utnyttja det,  Lixom jag kan skriva rakt ut att Rysslands diktator inte har alla hästar i stallet. Vilket som sagt jag kommer göra här. Jag kommer skriva av mig alla mina tankar. Hoppas ni kommer gilla detta. Ni får mer än gärna ha diskussioner i kommentarsfältet. Men kom ihåg ALLA får tycka vad som helst. Bara det inte blir ett krig i fältet. Ha en toppen dag.

Likes

Comments