Baka med Fredrik 😊

Allmänt


Hej, nu tänkte jag gå igenom hur det gick för mig på mitt muntliga nationella prov i Svenska samt hur man gör bullarna som jag bjöd efter jag var klar. Så till att börja med så gick mitt tal faktiskt bättre än vad jag trodde, för ja var inställd på ett C😌. Men det jag fick var ett B+ och då blev hela min dag bra efter det😍, för det enda som gjorde att jag ej fick mitt A var att jag ej sa några enheter i receptet, men små missar kan alla göra😜

Som ni kan se så kan man göra Hasstbullar med väldigt få ingredienser som jag nästan tror att ni har hemma, det enda som sakas på bilden är mjölk och ägg^^

Steg 1. Sätt på din ung på 220 grader eller 200 grader ifall du har en varmluftsugn så den är klar och redo.

Steg 2. Ta fram din mortel samt lägg i 2 st teskedar kardemumma och börja mortla de så du känner en ljuvlig kardemumma doft sprida sig i rummet😍.

Steg3. Är att hälla i kardemumman, 5dl vetemjöl, 2tsk bakpulver samt 1 dl socker😏 i din bunker, för att sedan blanda ihop ihop det^^

Steg4. Finfördela 100g margarin i din bunker för att knåda ihop degen så att den blir klumpfri och fin👌.

Steg5. Är att hälla i 1,5 deciliter mjölk i mindre etapper och knåda det tills degen är klar.

Steg6. Ta fram bakplåtspapper och lägg på antal bullformar för önskat antal bullar^^

Steg7. Är att med hjälp av 2 matskedar klicka i lite smed i bullformen, men var inte för snål det räcker👌

Steg8. Glöm inte bara att äta upp smeten som är kvar efter för den är faktiskt god😉

Steg9. Vispa upp ett ägg och pensla på bullarna^^

steg10. Häll lite pärlsocker på de och lägg in de i Ugnen i Ca 10 min på 220grader^^

XOXO Fredrik

Follow me on Instagram Twitter

Gillar

Kommentarer