2 UGER INDE I KANDIDATEN - HVORDAN GÅR DET?

Gud hvor er det længe siden jeg har haft dansk og dansk grammatik!

Jeg har her til morgen haft undervisning i faget 'multimodal tekstanalyse og -vurdering'. Det er ligesom at starte forfra med dansk grammatik igen, bortset fra, vi ikke lærer hvad et udsagnsord, navneord og tillægsord er. Vi lærer til gengæld alt det svære omkring alle sætningerne, deres opbygninger, deres sammensætninger af led og alt derimellem. En bisætning, hovedsætning og ledsætning? Ringer det en klokke?? Min øverste etage, prøvede i hvert fald at finde det frem, uden at lykkedes. Et participium, adverbium eller finitum? Det er ord jeg virkelig skal grave efter, hvis de overhovedet er blevet placeret i mit hoved før.

Jeg læste ikke at dansk grammatisk kunnen, var en stor del af kandidaten, og føler det er her den største udfordring ligger, lige nu. De som har læst dansk på deres bachelor, har i hvert fald en klar fordel. Jeg skal tage mig selv sammen om at bruge ekstra tid på at lære disse nye termer inden for grammatik, hvilket er meget udfordrende, når det er indviklet, og kræver at tungen bliver holdt lige i munden.

Anyway - jeg føler jeg har fundet min rette plads. Selvom dette fag er udfordrende lige nu, og kræver ekstra koncentration, er jeg rigtig glad for selve fagene generelt. Håbet om at blive udfordret på kandidaten, må man sige er opfyldt, hvilket er positivt. Praktisk kan det vi lærer, sættes på virkeligheden allerede nu, hvilket kun er en motivation for mig, om at blive ved med at lærer.

Prioriteringen om at få læst til hver undervisning, er indtil videre holdt, så det går ret godt på den front.

- Frede

Synes godt om

Kommentarer

IP: 82.99.3.229

Abonner