"Ferien" er slut, og jeg er tilbage i Odense. Uni-livet starter i morgen igen, og så er det ellers bare at knokle på indtil eksaminerne til sommer. Jeg nyder at være her og være mig selv og bo alene(dog har jeg lige en roomate), uden forældre der render rundt og beder en om at støvsuge, eller hvad de nu kan finde på. Men alligevel har jeg, hver gang jeg skal tilbage til Odense fra en ferie eller bare en weekend, en underlig fornemmelse af hjemve, eller sådan ondt i maven. Jeg forstår ikke hvorfor jeg får det sådan. Jeg er glad for at være her. Jeg har søde veninder omkring mig, så hvorfor kommer den her følelse?

Når jeg er hjemme elsker jeg at tilbringe tid sammen med de gamle og spille en god omgang FIFA med min bror. Der er bare noget specielt over at være hjemme end som at bo ude. Kan det være det at mit køleskab nærmest er tomt og de gamles er fyldt? Kan det være det at jeg skal klare alt selv så som madlavning, hvor hjemme ved de gamle er det noget jeg nyder at lave? Kan det være det at jeg ikke har noget familie inden for 15 min., hvor hjemme har jeg noget inden for max 15 min.?

Følelsen er væk med det samme jeg er tilbage i min lejlighed, men den er der så kraftigt lige indtil. Jeg er ofte hjemme i weekenderne. Ofte er det fordi der altid sker et eller andet i forbindelse med noget familie arrangement, og jeg derfor ikke formår at komme ind i en ordentlig rytme i forhold til det at bo selv, længere end en uge af gangen. Jeg har max været 2 uger hjemmefra, uden så at tage hjem til Jylland igen, i weekenden, efter jeg er flyttet hjemmefra (her skal det lige siges, at jeg har prøvet at være væk hjemmefra i lang tid i forbindelse med efterskole og at rejse rundt i Australien). Forbandt jeg lige "hjemmefra" med Jylland? Tror også det er et problem. Jeg ser stadig ikke Odense som værende mit hjem og min by. Jylland er for mig stadig der, hvor mit hjem er og det jeg forbinder med at være hjemme. Men det er vel egentlig også okay? Det tager tid at vende sig til en ny by og det at bo selv. Det tager tid ikke at have sin skønne mor og far i samme rum til at kunne spørge om hjælp eller rådgivning. På den anden side, nyder jeg at gøre som jeg selv har en forstilling om, hvordan tingene skal gøres, og derved lære af mine fejl. For nyder jeg ikke at bo ude da? Jo er du gal jeg nyder at bo ude og være mig selv. Det at man ikke er afhængig af, at de gamle skal vide om man kommer hjem til aftensmad eller stiller spørgsmålstegn, er det bedste! Nøj jeg nyder bare at gøre lige hvad jeg vil, og spise hvornår og hvad det skal være. Når jeg sidder og læser ovenstående igennem, skal jeg jo bare pakke den følelse i maven sammen, for jeg har det jo godt!

Klokken er nu 18.48. Hvis det havde været hjemme i Jylland, ved de gamle, ville vi være længe inde i aftensmaden. Jeg skal selv ud og lave mad nu her, fordi jeg vitterligt er sulten, og ikke fordi maden bliver stillet frem eller fordi der er nogen som venter på den. Det er noget jeg nyder aller mest og noget jeg bare skal holde fast i!

- Frede!

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

To dage siden bloggen er opdateret, så her kommer der lige otte grunde til ikke at drikke:

1. Lang snapchat story - Bare slet den!! & kryds endelig fingre for ingen har set den, selvom den har lagt der hele natten og det halve af dagen, indtil det går op for dig, man har kunnet følge hele din aften der, med billeder/videoer du selv syntes alle andre skal se! - Bare slet den.

2. Kalorier x 100 - du indtager alt for mange ekstra kalorier, som du kun tager på af, plus din ellers flotte hud ikke er så flot, når du vågner søndag morgen.

3. Udsædvanlig trang til et besøg på Pizza House - men hallo, der er vitterligt heller ikke noget bedre end en pizza dagen derpå med ekstra drelle! - selvom du lige gainer 500 ekstra kalorier, ud over de 500 kalorier du drak i går! #farveltilbikinikroppen

4. Tømmermændsmaven - Husk for guds skyld at åbne vinduet!

5. Saharas Ørken i din hals - Kender du det: Du vågner op og din hals føles som den tørreste ørken i Sahara? Her mærker og føler man virkelig på egen krop, hvordan desperatheden efter koldt vand trapper ind. Derfor et godt råd: Stil altid vand i køleskabet, dagen forinden! Vand kan virkelig redde din dag og din tørre hals! Din krop er ligesom en indskrumpen svamp, som bare kan blive ved med at bælle vand i sig, når det gælder dagen derpå!

6. Face dine moralske tømmermænd - Dine eskapader, som du ikke selv kan huske, men som står aller klarest i dine veninders erindring, er altid de hårdeste og sjoveste! Face dem og tag dem med som ekstra spice til jeres aften! Uden dem og uden dig havde dine veninder ikke haft noget af grine af. Husk på, du har helt sikkert også noget på dem, den går altid begge veje!

7. Høje lyde - Hvis man kunne gå med høreværn en hel dag, ville dette måske være en mulighed. Der er ikke noget værre at skulle hjem med offentlig transport og der er skrigende børn i toget, eller hvad man nu rejser i. Husk for den sags skyld også altid at skrue din telefons lydstyrke ned, før du åbner din sc-story kl.09.00, så du ikke får et kæmpe chok, når du hører din skingre stemme råbe: "SHOTS SHOTS SHOTS!!"

8. Dine bedste venner er din seng, dyne, pude & Netflix - Du får ikke lavet en flyvende fis hele dagen derpå. Du har allermest lyst til bare at ligge og have ondt af dig selv, for ingen andre har det. Når du så kommer hjem, og de gamle fortæller i får gæster, ved du det bliver den længste dag i dit liv, og din sociale færdigheder bliver for alvor sat på prøve!

Kender i flere - kommenter gerne...

- Frede!


Likes

Comments

I går aftes havde jeg en af mine barndomsveninder på besøg fra folkeskolen, som også er flyttet til Odense. Vi snakkede om det med, hvor hurtigt man er til at dømme hinanden, men samtidigt også det at være bange for at blive nedgjort, i stedet for at kunne glæde sig over de ting man/andre gør, på sine/andres vegne. Snakken faldt blandt andet, på det at starte en blog. For som jeg skrev i mit første indlæg, er der altid blevet gjort grin med det at blogge, hvor jeg kommer fra, da det er ikke noget som bliver taget seriøst. Derfor har jeg også overvejet længe om jeg virkelig gad at starte en blog, fordi jeg har været bange for at folk vil gøre grin med det. Dog har jeg overvundet den frygt, da jeg selv syntes det er det fedeste, hvilket jeg mener er det vigtigste!

Snakken satte nogle tanker i gang hos mig. For hvorfor har jeg egentlig startet en blog? Jeg gør det obviously ikke for andres skyld. Jeg gør det kun for mig selv! Det er for mig en måde at udtrykke sig på. Om der så er nogle som læser det eller ikke læser det, er for den sags skyld ligegyldig for mig. Jeg blogger af lyst og ikke for andres tilfredsstillelse. Jeg tror det er vigtigt, for en selv, at holde fast i hvorfor det er man gør det, man nu gør. Det er det som skal holde dig kørende på det rette spor. Fordi andre ikke mener det er fedt, det du laver, betyder ikke at du skal stoppe. Det er netop derfor du skal blive ved, og vise at du lytter til dig selv, og er ligeglad med hvad andre mener om det og dig!

Generelt syntes jeg ofte at nedgørelsen er det nemme valg, i stedet for glædelsen, over de forskellige interesser folk nu har. Selvom du, eller mig selv for den sags skyld, ikke mener at andres interesser er lige så interessante som dine/mine egen, hvorfor så ikke bare synes det er fedt, at personen har noget at gå op i? Med dette siger jeg ikke, at alle er sådan. Jeg er også selv alt for god til, ikke at glæde mig over andres interesser og andres forskellighed. Dette er blandt andet noget jeg vil blive bedre til i 2018. Nemlig det, at jeg ikke skal bedømme bogen, ud fra dens omslag - What a kliché, men det er rigtigt!

Et lidt dybere indlæg, dog håber jeg det giver mening, for jeg mener det er vigtigt at stå ved den man er, og ikke være bange for at gøre de ting man syntes er fedt!

Husk altid: Jeg elsker mig selv & giver slip i behovet for at sammenligne mig selv med andre.

- Frede!

Likes

Comments

Godmorgen! Det er torsdag og dermed er der én dag til weekenden. For første gang i en uge, bliver jeg ikke deprimeret, når jeg kigger ud af vinduet. Den blå himmel kan lige anes gennem de ellers grå og kedelige skyer! Har netop sat mig med min opstillede morgenmad, og instant kaffen i mit insta-værdige lyserøde krus. Normalt lægger jeg aldrig mine havregryn så fint, men tænkte at nu skulle det op her, så måtte jeg hellere gøre det lidt ekstra, for det skal vel egentlig helst være opstillet for at kunne ligge på en blog? Har en masse fordomme om en blogger, i know - men er det ikke rigtigt? Det eneste der stikker ud på billedet er mine hamburgerryg stykker, som har en flænset kant. For lang tid siden har jeg bildt mig selv ind, at jeg ikke kan lide kanten, fordi det er rent fedt - men come on, let's be honest, så er det jo bare mad spild og et privilegium, at jeg har mulighed for at smide det ud, jeg ikke kan lide af mad. Lad os ikke glemme at hylde Netflix for deres fantastiske serie 'Riverdale' og for deres lækre cast af Cole Sprouse og K.J. Apa!

Med denne start, kan torsdag kun blive en god dag nu!

- Frede

Likes

Comments

Tre ud af fire eksaminer er bestået! Videnskabsteori din lille lort, aldrig mere skal jeg have om dig! Og gud ske tak og lov for det da. Har det sådan, at når jeg kan bestå videnskabsteori, skal jeg nok klare mig igennem uni. Dermed ikke sagt, at det ikke vil være svært og udfordrende. Hvis du læser dette, skal du ikke undervurdere videnskabsteori, for efter eksamen, er det gået op for mig hvor spændende et fag det egentligt er - dog alt for sent at finde ud af Frederikke Yndigegn. Dette indlæg var ikke meningen, at skulle være en klagesang over videnskabsteoris gode og dårlige sider, håber alligevel du fik noget ud af den læsning ;)

Jeg læser medievidenskab(hvis du ikke har læst min bio), og skal nu til 2. semester, som starter i starten af februar. Det betyder derfor at jeg har FERIE! Den trælse type, ville her sige: "Du har ikke ferie, men tid til at få læst op på det du har misset i løbet af 1. semester", hvilket jo egentlig er korrekt. Man kunne også vælge at gøre alt det, man ikke har nået fordi man skulle læse så meget i 1. semester. Jeg vælger nok mulighed to. Jeg glæder mig, rigtig meget til at komme hjem til det jyske og tilbringe noget tid sammen med de gamle og min skønne bror.

2. semester er lige rundt om hjørnet og ja jeg er ret spændt! Mange ting er sket i 1. semester. Studiestart, rusturen, nye fag og et helt nyt akademisk sprog, som jeg stadig prøver at lære. Jeg går på universitetet. Det lyder meget mærkeligt at sige. Føler stadig jeg lige er blevet student, der ventede på at rejse afsted mod Australien, på mit livs eventyr. Jeg nyder uni-livet. Det er lækkert med alt den frihed, som vi jo egentlig har. Kan dog kun snakke for mit eget studie, for andre studier skal nok være forskellige?

2. semester du kan bare komme an, jeg er klar og jeg glæder mig!

- Frede!

Likes

Comments

Så er bloggen offentliggjort og her sidder jeg med min varme instant kaffe i et fint lyserødt insta-værdigt krus - for det er vel det 'en blogger' gør? Pas, jeg ved det ikke, dog så er det den forestilling jeg har om en blogger. Er jeg selv blogger nu? Er der overhovedet nogen, som gider at læse eller læser min blog? Jeg skriver mit første indlæg nogensinde i dag d. 23.01.2018, hvem havde lige troet det? I hvert fald ikke mig selv, da jeg stod op kl. 09.18 i morges.

Jeg har længe gerne ville have en blog, men i min omgangskreds har det altid været lidt et tabu, eller noget man lavede sjov med. For mig er det at blogge, noget af det fedeste og et af de fedeste medier, man kan bruge. Dem der lykkedes med deres blog, er jeg en stor beundre af!

Mit første indlæg afsluttes med et ordsprog-ish, jeg siger til mig selv, hvis det regner uden for og alt er lidt op ad bakke:

JEG ELSKER MIG SELV OG GIVER SLIP I BEHOVET FOR AT SAMLIGNE MIG SELV MED ANDRE

Likes

Comments