Opskriften på lykke

personligt

Hej alle sammen og velkommen tilbage


Jeg har selvfølgelig ikke den indsagte opskrift på lykke, da alle føler lykke på forskelige måder, og forskelige ting gør os glade. Men jeg har nogen nogen redskaber til hvordan du kan kreer din egen glæde og lykke. Se det som om at jeg giver dig et skema, men som du selv skal udfylde.

First of all, og noget af det absolut vigtigste, hvis ikke det vigtigste, det er i hvert fald det der giver et af de største skub i den rigtige retning. Jeg snakkede en smule om det her i mit forrige indlæg, hvis ikke du har læst det, så kan du læse det HER
Men det er at fjerne ting fra dit liv som dræner dig for energi, og udfylde dit liv med ting og mennesker der giver dig energi.
Jeg ved ikke om i er med på hvad jeg mener med det her, men det jeg mener er at jeg ser ting i det store hele. Mennesker som hele tiden gør dig ked af det, nedtrykt, får dig til at føle dig som ingenting, får dig til at få det dårligt med dig selv. Mennesker som gør du får mindreværdskomplekser, giver dig skyldfølelse over ting, i store træk mennesker som ikke er god for og mod dig. Hvis du har en veninde som gang på gang skuffer dig, gang på gang gør dig ked af det, gang på gang kritisere dig, så er det der (i følge mig) at man skal gøre op med dig selv om hun er det værd. Det samme gælder selvfølgelig kæreste, venner, alle. Hvis du bruger for meget af din energi på det negative, ændre din tilværelse sig til at være negativ. Hvis du bliver negativ af at omgås med de mennesker, så fjern dem fra dit liv.

Næste punkt er Accept. At acceptere ting. Acceptere ting du ikke kan gøre noget ved, og prøv ikke at bruge dine kræfter på det du ikke kan ændre. Stil dig selv spørgsmålende “hvad er jeg ked af?” Dernæst spørg du dig selv “kan jeg gøre noget ved det her?” Hvis svaret er ja, så må du finde en måde hvor på du kan gøre noget ved det. Hvis svaret er nej, så må du acceptere det og leve med det. Hvis du tænker “det kan jeg ikke” så må du prøve at finde en metode. Jeg ved af egne efferinger, at det ikke hjælper mig at bruge tons hvis af energi på noget, som jeg ved jeg intet kan gøre noget ved alligevel. Visse ting må man nød til ikke altid at forstå, at acceptere at du ikke kan ændre det, men at det bare er sådan det er.

Denne her hænger lidt sammen med den ovenover, men vi har sådan en tildens til at køre meget i gamle ting, så, lad fortiden lægge, se fremad for den da. Hvis du bliver ved at hænge dig i fortiden, så kan det være super svært at leve i nutiden og komme videre i fremtiden.
Hvis at du bliver ved at hænge dig i fortiden, så vil den til sidst tynge dig ned.

Lad vær at generalisere for meget. Lad os antage at du er blevet skuffet tidligere i livet, din kæreste var dig utro, din veninde og dig blev uvenner over en fyr, you name it. Så lad vær at generalisere. Lad vær at sig “alle... er nogen idioter, fordi...” fordi at lige præcis den eller de personer var nogen idioter? Bare fordi at en person såre dig, at en person skuffer dig, betyder det ikke at alle mennesker er lige sådan. Lad vær at mist håbet for mennesker der er gode for dig, bare fordi alle før i tiden ikke har været det.

Se muligheder og ikke begrænsninger
Det kan være voldsomt mega svært hvis man står i en æv situration, men man må nød til det hvis man ikke vil knække sammen. Jeg kan huske da jeg var syg med kræft, der var så meget lort ved det, helt ekstremt, noget af det jeg synes var værst var at jeg mistede mit hår, det gode ved det var så at jeg ikke barberede ben et helt år, det med at se det positive i nederen siturationer er virkelig noget jeg selv gør meget brug af.

Smil, det er svært at være sur hvis man smiler, generelt hjælper det utrolig meget på humøret hvis du smiler. Som jeg før har sagt så smitter smil, så hvis du smiler, så smiler folk omkring dig også, og din glæde vil stige.

Vælg dine kampe med omhug - med andre ord sig pyt, pyt knappen, eller ordet pyt har de fleste af jer nok hørt om før. Jeg kan huske jeg synes det var et vildt irriterende ord da jeg var yngre, måske fordi jeg ikke helt præcis forstod meningen bag. Lad vær at tage alt til dig, lad vær at diskutere og bruge tid på unødvendige ting, sig pyt og kom videre.

Lev i nuet er noget jeg bruger ekstremt meget i min hverdag, det er at leve i nuet, at tage alt helt som det kommer, prøve ikke at stresse over noget, for jeg skal nok nå det, og gør jeg ikke, hvad så? Dør jeg af det? Nej. Går verden under? Nej. Sker der andet forfærdeligt? Nej. Så slap af.

Se langsigtet, og se på livet i det store hele. Det kan umildbart lyde som en modsigning af punktet oppe over. Men det jeg mener er at se på livet i det store hele, at hvis du går igennem en nederen periode, eller har en nederen dag, så istedet for at tænke at nu er livet nærmest forbi pga bla bla bla. Så zoom ud, find verdenskortet f.eks. Find den by du bor i, zoom ind på den, nu fylder den alt, du kan faktisk ikke se andet end den, men jo mere du zoomer ud, jo mindre og mere utydelig bliver den.
Se livet i det store hele, kig på hvor lille en periode af dit liv, hvor lille en procent del du vil føle sådan her, smerte bliver bedre, tristhed bliver bedre, alt bliver bedre, alt bliver nemmere, tiden kan gøre det bedre, mennesker kan gøre det bedre, i følge mig er det bedste at lærer at flytte sit fokus. Prøv at tegn eller skriv det ned, hvis det gør det nemmere.
Lad os sige du bliver 90 år, måske mere, måske mindre, det er bare et eksempel. Så tager du 365, og ganger med 90, da du så har 1 år i dage, ganget med det antal år du vil leve. Det giver 32.850 dage. Så hvis du lige nu sidder og tænker “fu*k noget fu*king lort, alt kan være lige meget” så zoom ud, hvor længe har du haft det sådan? 1 dag? 5 dage? 25 dage? Overvej hvor lille en del af dit liv det vil fortætte sådan. Hvad betyder 25 dage, ud af 32.850?
Jeg synes tit at ting kan være virkelig uoverskuelige, og hvis at jeg er midt i noget jeg synes er super nedtur, så hjælper det mig helt ekstremt at tænke sådan. Jeg håber inderligt at det kan hjælpe nogen af jer også.


Kærlighed fra mig til dig!

Synes godt om

Kommentarer