Alt om porten "den jeg fik kemo igennem"

personligt

Hej allesammen og velkommen tilbage.

Her om nogen uger (det stadig uvist hvornår helt præcist) skal jeg havde fjernet min porterkat, altså den der ligger inde bag mit højere bryst, som hospitalet har givet mig kemo igennem, de sidste mange måneder, jeg tænkte at jeg lige ville forklare lidt om hvordan det foregik, og hvordan nålen ser ud.

De første par gange fik jeg lagt drop i hånden eller albuebøjningen, det er et lille plasticrør de stikker ind i ens blodåre, det gør helt hjernedødt ondt, da min hånd tilsidst var helt smadret, mine blodåre nærmest var forsvundet, og min hånd var gul og blå over alt, besluttede hospitalet, at jeg skulle havde lagt porten.

Jeg blev opereret den 16/1-17, operationen gik helt fint, jeg vil skyde på den har taget en times tid ca.

Dagen efter operationen skulle jeg ind og havde kemo, da kræften jo var så agressiv at den skulle dræbes hurtigt.

Jeg kom ind dagen efter om morgen, med plaster og sting, og skal så havde lagt nålen, jeg vil nok mene at det er noget af det mest smertefulde, jeg nogensinde har prøvet, jeg var nyoprettet, blå, og sååå øm, og så skulle jeg havde stukket en nål ind samme sted, da jeg var så hævet efter operationen, ramte de forkert og jeg skulle havde hevet den ud, og lagt en ny nål, jeg havde så ondt og grad som et lille barn.

Efter følgende har jeg været så glad for at jeg fik lagt porten, det har hjulpet mig så meget, det gjorde mindre og mindre ondt, jo længere tid der gik, jeg puttede Emla cream på hver gang, det er noget cream der bedøver (og nej det ikke bare fis, det bedøver virkelig)

Jeg kunne få taget blodprøver igennem den, da først nålen var lagt, var der en slange koblet til mig, som de tog blodprøver igennem, hvilket jeg ikke rigtig kunne mærke, kun da de skyllede igennem med saltvand, det smager virkelig dårligt.

Men lige for at forklare hvad porten egentlig er, så er det noget metal der ligger inde bag mit bryst, og så kan sygeplejeskerne mærke sig frem til hvor de skal stikke, og så sidder nålen der bare, med et plaster på.

Det har været så rart at havde den, da jeg havde drop i højere hånd kunne jeg ikke bruge den, så jeg var tvunget til at bruge den venstre arm, hvilket jo ikke var særlig optimalt.

Jeg håber virkelig i nød dette indlæg, og i ikke syntes det var for indviklet, ved bare der er mange der har haft spørgsmål omkring porten, så håber i har fået svar, ellers må ikke skrive.

Her er nogen billeder hvor jeg har nålen i porten, 2 billeder fra jeg lige havde fået indopereret porten, et af selve nålen der skal stikkes ind i porten, og 2 billeder hvor jeg på hånden har drop, på det ene har jeg en handske over.Kærlighed fra mig til dig.

Synes godt om

Kommentarer