BLOGLAND: 5 BEDSTE OG VÆRSTE TING VED AT VÆRE BLOGGER

AFFILIATE: DIESEL JAKKE (her) | ONLY SWEATSHIRT (her) | NEW BALANCE SNEAKERS (her)

Så sent som i går fik jeg igen spørgsmålet; "Har du nogle gode råd til en nyopstartet blogger?". Det er tæt på at være ugenligt, at jeg får henvendelser fra folk, særligt piger, der enten har startet en blog eller overvejer det, og jeg fik også spørgsmålet ved min seneste livestream på Instagram. Og jeg elsker det! For jeg vil hjertens gerne hjælpe og besvare alle de spørgsmål, I måtte ligge inde med, ligesom jeg stort set altid besvarer kommentarer, mails og andre henvendelser på mine kanaler. Derfor har jeg nu brugt de sidste par måneder på at lave en serie her på bloggen, der netop henvender sig til andre bloggere, eller folk der overvejer at starte en blog.

Læs også: Sådan får du mange læsere på din blog

Jeg har allerede planlagt 7 emner, som jeg vil komme ind på i min 'BLOGLAND' serie, men inden da vil jeg lige kort redegøre for de bedste og de værste ting, som man skal være opmærksom på ved blogland, hvis man overvejer at starte en blog. Selvfølgelig set med mine øjne. Hvis I har nogle spørgsmål, særlige ønsker til min serie eller forslag til emner, som I gerne vil høre om, så smid dem i kommentarfeltet, så jeg kan have det med i mine tanker, når jeg finpudser mine nuværende indlæg og skriver nye. Jeg håber, at I tager godt imod serien!

Her er det bedste og det værste ved at være blogger:

BEDSTE

TID, FRIHED OG SIN EGEN CHEF
Når bloggen når en vis størrelse, og hvis man kan finde modet til det, kan bloggen blive ens arbejde. Fuldtid eller deltid. Og det vil jeg ønske for enhver, der drømmer om at gøre sin blog kommerciel. Det er langt fra alle, der har lyst til det, hvilket jeg respekterer mere end noget andet, men hvis man lyster og brænder for det, kan man få sit drømmejob. Takket være sin blog. Jeg har den tid og den frihed, som jeg ønsker mig, og jeg kan disponere min hverdag, min tid og mit liv, så jeg også kan nå en masse andet, og det synes jeg er så uvurderligt! Derudover kan jeg være mig selv 100%, fordi det er mig, der bestemmer, og det er mig selv, som jeg skuffer eller gør glad. Det er en rar tanke!

OPLEVELSER
Ens blog, ens reach og ens kontakter kan skabe grobund for nogle af de mest fantastiske oplevelser. Her behøver man ikke være Danmarks største eller mest anderledes blogger for at komme i betragtning. Hvis du har en stærk profil indenfor en område, og et rejsebureau, selskab eller brand ønsker at ramme det område, så er du lige så attraktiv som alle andre bloggere. Her kommer det bare an på, hvor stærkt dit brand er. Hvilket jeg kommer mere ind på i denne serie.

NETVÆRK
Man får (hvis man opsøger det) et fantastisk netværk. Jeg har mødt de meste fantastiske piger igennem min blog, der er ført til tætte venskaber, som jeg slet ikke vil være foruden. Derudover møder man også nogle virkelig interessante, attraktive og relevante mennesker fra branchen, som kan være vigtige bekendtskaber til utallige ting. Samarbejder, mellemled til yderligere kontakter, fremtidige jobs osv. Netværk er uundværligt, og igennem en blog får man en fantastisk mulighed for at møde et bredt udvalg af mennesker. OG det vigtigste af det hele, så får jeg jo en masse kontakt til mine læsere. Jeg har mødt flere af jer ved forskellige anledninger såsom loppemarked og salg, og det sætter jeg jo også utrolig pris på, og jeg vil meget gerne møde flere af jer. I er så pisse søde, grinern og ærlige!

ONLINE DAGBOG
Jeg tror, at det er svært for folk at sætte sig ind i, hvor fedt det er at have en dagbog, som man kan gå tilbage og læse i. Uanset om det er til fri læsning for alle, eller om det er til sig selv. Der sker så meget i ens liv, at man ikke altid kan nå at følge med og ofte glemmer man de ting, som man har oplevet eller været igennem. Med min blog dokumenterer jeg så mange ting fra mit liv, at jeg næsten altid ved, at jeg kan klikke på søgefeltet i hjørnet og finde frem til det. Det er virkelig fantastisk!

MULIGHEDER
At lægge sit liv ud på nettet kan virke som en underlig ting og være unaturligt for mange. Men det kan virkelig også medføre en masse fantastiske muligheder. Jeg har lavet nogle af de fedeste samarbejder, været på rejser, testet utrolige mange produkter, mødt spændende mennesker, fået mit job hos XELENCE (det var selvfølgelig også fordi jeg studerede kommunikation), været til events med nogle af de største brands osv. Alt dette er muligheder, jeg har grebet, men det er også en indgangsvinkel til at tage initiativ til endnu flere muligheder; foredrag, job, konsulentarbejde, sparring, udvikling osv. Jeg ser muligheder overalt, og det er så fed en følelse!

Læs også: Seneste nyt i blogland

VÆRSTE

MANGEL PÅ RESPEKT
Én ting er at der af og til godt kan være mangel på respekt fra læsere mod en blogger, fordi vi er 'offentlige personer, og vi er selv udenom det'. Men noget andet er respekten for mit erhverv. Mit arbejde. Min indtægtskilde. Mit liv. Mit hjertebarn. Man hører utrolig ofte; "Så du tjener penge på at skrive om dine kjoler? Og får gratis ting kastet i hovedet? Fuck hvor nemt. Jeg starter sgu også bare en blog". Se dét gør nas at høre. Jeg vil gerne lave et indlæg, hvor jeg giver et indblik i, hvor meget arbejde der er bag en blog. Det bliver bare en fucking langt jeg-klapper-lige-mig-selv-på-skulderen indlæg. Men det kunne fandme være rart. Nok også for jer, så I får en bedre forståelse af det her erhverv. Som ér et job!

MAN ER EN OFFENTLIG PERSON
Og det er man. Og det er de fleste af os indforstået med omend man hurtigt kan gå fra at være en nobody til at være en nogenlunde beset person. Det kan give anledning til, at folk henvender sig til netop dig for kritik. Også ros, sparring og konstruktivt kritik. Men i den grad også negativ kritik. Eller bare mundlort. Og dét kan være lidt svært at vænne sig til. Og acceptere. For det er overhovedet ikke okay. Men det sker. Tit.

KONKURRENCEN
Jeg er et konkurrencemenneske ind til benet. Og jeg elsker konkurrence. Men det kan også være hårdt, at hver dag af ens liv på en måde er konkurrence. Det handler ikke om at være den bedste, om at ligge nr. 1, eller om at nedgøre de andre. Det handler om at forbedre sig, udvikle sig, lære noget, fralære sig noget, tage initiativ, være kreativ, have overblik, holde hovedet højt selvom det er svært og hårdt osv. Jeg ser ikke mine bloggerveninder eller kollegaer som decideret konkurrenter (tværtimod). Jeg ser mig selv som min støreste konkurrent, fordi jeg hele tiden vil blive bedre. Men jeg ønsker samtidig også det bedste for mine kollegaer, fordi sådan et mennesker jeg. Så jeg hjælper både mig selv og dem så meget jeg kan. Og det kan godt være lidt hårdt.

SAMMENLIGNINGER
Når alle bloggere skæres over en kam, vil det uden lige ramme nogle hårdere end andre. Det er koldt og kynisk at sige, men det er altså ikke alle bloggere, jeg vil sammenlignes eller sættes i bås med. Der er kæmpe stor forskel på bloggere, hvad vi vil med vores blogs, og hvordan vi kommer frem til vores anerkendelse som blogger. Det er ikke for at gøre mig bedre end andre, for det er jeg ikke, men det er svært at skære smagen af æbler og pærer over én kam, ligesom det er med en kendisblogger, der elsker livlige overskrifter og drama, med en personlig livsstilsblogger, der holder sig på egen banehalvdel og egentlig bare ønsker en hyggelig, ærlig og identificerbar linje.

MISFORSTÅELSE
Det sker heldigvis sjældent her på domænet, for I har allesammen så pisse fed humor, forstår mig 100% og er ikke så selvoptagede, at I ikke kan grine af generaliserende beretninger. Men der kan virkelig ske store, dumme og ligegyldige misforståelser, når der sidder to mennesker, hvoraf den ene forsøger at formidlet et budskab med udgangspunkt i ét livsperspektiv, og så sidder den en anden person og fortolker dette budskab med udgangspunkt i en anden livsperspektiv. Det er nemt at misforstå noget, når man ikke kender folk, kan se deres reaktioner, mimik og kropssprog eller er sikker på, at afsender og modtager har samme forståelsesramme.

Synes godt om

Kommentarer

Mia
,
Din blog er mega god! Og selvom jeg virkelig burde være blogtypen, så er der bare for meget af det samme med en masse jeg slet ikke kan identificere mig med da alt er blevet perfekte kager med glamour toppet med perfekt lyserød topping. Men dig kan jeg identificere mig med, du er sådan en hvor jeg tænker 'du kunne være en fed veninde', fordi du er sej, dig selv og ikke for meget. 😊 og du er skide dygtig til dit job! keep up
Frederikkeegel
Frederikkeegel,
Ej, hvor har din kommentar lige gjort min dag så meget bedre! Tusind tak for de fine ord! Lige præcis de ting du beskriver, prøver jeg ihærdigt at signalere, så det varmer så meget, at du opfatter mig og min blog sådan. Tak fordi du læser med! :* <3
nouw.com/frederikkeegel
Rikke
,
Hej Frederikke. Du er en af mine ynglingsbloggere, af samme grunde som Mia skriver. Du virker så ægte, nede på jorden og bare dig selv. Kæmpe thumbs up, jeg bliver hængende længe endnu! 😊
julieeandersen
julieeandersen,
Så fin du er 😊
nouw.com/julieeandersen
Frederikkeegel
Frederikkeegel,
emmaxforsberg
emmaxforsberg,
Din blog er så god, fortsæt det gode arbejde 😊
nouw.com/emmaxforsberg
Frederikkeegel
Frederikkeegel,

LÆS OGSÅ

@frederikkeegel