by Malin Sahlberg

Vaniljmuffins- världens bästa

Hello!
Redan måndag morgon, denna helgen har svischat förbi precis som vanligt. Men det sägs ju att tiden går fort när man har roligt så jag får väl ta det som ett bra tecken helt enkelt.

Receptet jag ska dela med mig av idag är mitt absoluta favorit recept och det jag bakat absolut flest gånger. Detta receptet bakade vi när jag gick på lekis, så jag har haft det i över tjugo år. Oops, jag börjar bli gammal... Originalet är en stencil med pedagogiska bilder där det syns tydligt i vilken ordning de olika ingredienserna ska blanda i. Hade jag haft det hos mig hade jag lagt upp en bild för det är så gulligt, men det är kvar hemma hos mina föräldrar.

Ingredienser:
2st ägg
2dl socker
100g smör
1dl mjölk
3dl mjöl
2tsk bakpulver
1tsk vaniljpulver (alt 3-4 tsk vaniljsocker)

Gräddning: 200 grader, ca 8 minuter

12 stora eller 24 små muffins

Gör så här:
Börja med att smälta smöret. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Häll sedan i mjölken i det smälta smöret och tillsätt det sedan i ägg och sockerblandningen. Blanda vaniljpulver, bakpulver och mjöl och sikta ner det till den andra blandningen. Häll upp i muffinsformar, grädda och ät!


Tips:
Bäst resultat blir det o du använder en muffinsplåt då en del muffinsformar blir ostabila och tappar kanterna utåt. Då är risken att muffinssmeten rinner ut eller i alla fall får man väldigt originella former på muffinsen.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer