by Malin Sahlberg

Vaniljdrömmar

Hej!
Fullt ös medvetslös är det som gäller just nu. Är idag nere på lantstället och vi röjer förfullt, jag min bror och hans sambo. Det blir finare och finare för varje gång vi är här även om det är en bit kvar till det är som vi villa ha det.

Jag hade egentligen tänkt att jag skulle fått ut detta receptet till er igår efter lunch men det blev ändrade planer. Jag mötte upp några av min gamla jobbarkompisar för en tidig lunch då det var en av dem som gjorde sin sista arbetsdag innan pensionen. Men det blev inte bara lunch utan sedan hängde jag med till kontoret på lite tårtfika och sedan även vidare för Aw. Dock blev det nog den kortaste aw:n någonsin för min del eftersom min skjuts ner till landet blev klara för att plocka upp mig lite snabbare än jag tänkt. Men det var så himla mysigt att få hänga med min förra jobbarkompisar, de är de bästa man kan tänka sig, och lika crazy som mig. Det var antagligen därför jag trivdes så väldigt bra med dem, lika barn leka bäst eller hur säger man?

I förrgår kväll bakade jag en omgång vaniljdrömmar, en riktigt klassisk kaka till fikat. Men dessa bakade jag egentligen inte för att ha till fika utan de ska vara en del av helgens dessert. Återkommer så klart med recept och bilder på den sen också. Här kommer åtminstone receptet på drömmarna, riktigt spröda och fina.

Ingredienser:
50 g smör
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl matolja
2 dl vetemjöl
0,5 tsk hjorthornssalt

35 st kakor

Gräddning: 150 grader (ej varmluft), ca 15-20 minuter.

Gör så här:
Vispa smör, socker och vaniljsocker så det blir ordentligt blandat. Häll i oljan, lite i taget under vispning. Blanda ihop mjöl och hjorthornssalt och blanda sedan ner det ihop med de andra ingredienserna.


Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer