by Malin Sahlberg

Saffransgrottor med mandel

Godmorgon måndag!
och godmorgon underbara lediga dag:)

Så efterlängtat och välbehövligt med en ledig dag, jag skulle nog egentligen behövt minst två, tre till på raken för att komma ikapp mig själv och på riktigt komma ner i varv.

Men nu är det inte ens 20 dagar kvar tills vi ska iväg på livets resa och med den kommer en hel månads ledighet från jobbet. Om bränder, demonstrationer och flygstrejker bara håller sig lite lugna så är planen att vi ska till med Singapore, Australien och Hongkong under den tiden och jag ser verkligen så fram emot alltihopa.

För att ni som kommer hänga här hemma i Sverige under december så håller jag idag på med att förbereda en massa söta, goda julrecept som dyker upp på bloggen från nu och hela tiden tills att jag är tillbaka i januari. Så ni kommer ha massa goda julrecept och även ljuvliga nyårsdesserter att hålla tillgodo med. Sen kanske jag dyker in med något litet reseinlägg och säger hej, vi får se!

Men nu kickar vi i gång julbloggen 2019- först ut blir saffransgrottor med mandel. Saffran är bland mina absoluta favoritsmaker och nu inför julen är det extra gott tycker jag, så räkna med en hel del saffransrecept med start från nu :)

Vill ni scrolla igenom och inspireras av tidigare års julrecept så finns de HÄR

-


-ingredienser-

1 tsk vatten
0,5 g saffran
4 dl vetemjöl
1 dl socker
3 tsk vaniljsocker
200 g smör

50 g skållad, hackad mandel

Gräddning: 175 grader, ca 10 minuter

-gör så här-

Börja med att blanda ihop saffranet med vattnet och låt det stå. Dela smöret i mindre bitar och blanda med mjöl, socker och vaniljsocker i matberedaren eller med vingen i bakmaskinen. (Det går ju knåda ihop för hand också om man föredrar det.)

Blanda sedan ner det blötlagda saffranet. Knåda snabbt ihop till en deg, del den i jämnstora bitar (ca 20 g) och rulla varje till en boll. Placera bollarna på bakplåtspappersklädda plåtar med mellan rum mellan varje, platta till bollarna och gör en liten fördjupning i mitten av varje. Fyll håligheten med hackad mandel och grädda sedan mitt i ugnen, ca 8-10 minuter. Klart!


HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Tack för detta recept, det ska testas
nouw.com/stenhagenbettan
Fredagskakan
Fredagskakan,
Kul att du vill testa! Hoppas det blir omtyckt 😊
nouw.com/fredagskakan