Rabarbersirap
Hej hallå!
Rabarbern växer så det knakar och det är mer eller mindre omöjligt för mig att komma på några recept utan dem just nu. Så jag får hoppas ni gillar de syrliga stjälkarna minst lika mycket som mig för här kommer det blir rabarberfrossa!
Idag blir receptet på en helt ljuvlig rabarbersirap eller rabarberskoncentrat, vad man nu känner för att kalla det. Den är perfekt att blanda som saft, ringla över glass, använda som drinkingrediens, ha i pannacotta eller smaksätta tårtfyllningar med. Som ni förstår den är alldeles för användbar för att inte ha en fräsch flaska i kylskåpet.
Receptet är ursprungligen från någon veckotidningsbilaga, vet tyvärr inte vilken...
Kram och godnatt<3

INGREDIENSER
500 g rabarber (ansade)
2 st citroner
5 dl strösocker
-
GÖR SÅ HÄR:
Ansa och skär rabarbern i mindre hittar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt socker. Riv skalet från citronerna och pressa ut saften från dem. Rör ner det i kastrullen och värm bladningen på svag värme under omrörning så att sockret smälter. Höj sedan värmen och låt det sjuda i ca 5-7 minuter så att rabarbern blir mjuk och börjar falla isär.
Sila bladningen genom en finmaskig sil och pressa lite med baksidan av en slev för att få ur vätskan. Häll upp i väl rengjorda flaskor och förvara dem mörkt och svalt.
-
HAPPY BAKING!
/Malin


Gillar
Kommentarer








