by Malin Sahlberg

Rabarbercurd

Hej på er!
Fredagkväll och helgen väntar, vilket känns väldigt skönt. Jag får vänta ytterligare lite till på semestern så helgen känns extra välkommen nu. Årets semester känns väldigt välbehövlig, har nog aldrig känns mig sliten så här års innan och när jag tänker efter har jag nästan aldrig haft fyra veckors sammanhängande ledigt innan. Jobbade alltid hela sommran när jag pluggade och och efter det har jag haft en lite olika vikariat och projektanställningar som inte riktigt har gett några längre ledigheter. Fyra veckor som än så länge är rätt så oplanerade, finns nog en rätt stor risk att jag blir en aningens rastlös tänker jag nu. Får nog börja planera för lite nya bygg- och renoveringsprojekt i huset på landet som kan hålla mig sysselsatt och sen ska bloggen få lite extra tid också.

Jag hintade på Instagram i morse om dagens recept och här kommer det. Någon gissade på att det var jordgubbscurd, inte alls konstigt efter som jag hade stylat med jordgubbar på bilden. Men kurd var rätt, bara att det var rabarbercurd istället. Så god att äta tillsammans med ost och kex till exempel, eller till scones och rostat bröd. Fler tips och recept kommer här kanske i helgen eller i nästa vecka. har flera idéer som jag tror kan blir riktigt goda. Återkommer när jag testat och utvärderat mina experiment.

Ha en fin kväll<3
Kram på er!


Ingredienser
500g rabarber
2,5 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
2 st ägg
50 g smör (rumsvarmt)

ca 4dl curd

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gör så här:
Börja med att skära rabarbern i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med sockret. Låt det småkoka under lock i ca 10-15 minuter så rabarbern släpper vätska ordentligt. Rör i majsstärkelsen och koka i ytterligare ca 5 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och vispa sedan ner äggen.

Passera blandningen genom en finmaskig sil, häll sedan tillbaka curden i kastrullen och sjud krämen ca 2 minuter, eller tills den tjocknar, under ständig omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smöret, lite i taget.

Häll upp curden i en glasburk och låt den kallna. Klart!


Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer