by Malin Sahlberg

Poppy seed muffins

Hej!!
Så underbart det att ljuset har återvänt ordentligt nu. Det blir mycket mindre stressigt när det går att fota efter jobbet också så att det inte alltid måste hinnas på helgen. Nu har jag börjat baka inför påsken och jag tänkte lägga ut recepten lite undan för undan så har ni hinner hitta era favoriter tills långhelgen. Det kommer bli både enklare kakor till kaffepausen, efterrätt till middagen och kanske även någon tårta till påskafton.

Vi börjar med något lite enklare recept idag, nämligen en ny variant av mitt favoritmuffinsrecept. Denna gången blandade jag i både vallmofrön och finrivet citronskal i smeten och det blev så fantastiskt gott. SÅ detta får bli mitt första påskrecept för i år. Kanske inte så speciellt mycket påsk över det men med gula muffinsformar så är det nog ändå lite påsk över det i alla fall.

Nä, nu är det dags att stänga ner datorn och röja lite i köket efter bakningen. Får nog bli en tur med dammsugaren i hela hemmet också, blir dammigt här i hörnen fast att jag knappt är hemma...

Ha en fin kväll<3
Kram

Ingredienser
2 st ägg
2 dl strösocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakbulver
4 tsk vaniljsocker
2 msk blå vallmofrön
1 st citron (finrivet skal)

Gräddning: 200 grader, ca 8 minuter
Ca 12 muffins
-

Poppy Seed Muffins

-

Gör så här:
Börja med att smälta smöret. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Häll sedan i mjölken i det smälta smöret och tillsätt det sedan i ägg och sockerblandningen. Blanda vaniljpulver, bakpulver, vallmofrön, citronskal och mjöl och sikta ner det till den andra blandningen. Häll upp i muffinsformar, grädda och ät!


Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

matäventyr
matäventyr,
Vilken härlig blogg!
nouw.com/matäventyr
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack snälla 😊
nouw.com/fredagskakan