by Malin Sahlberg

Pollypannacotta

Godmorgon måndag!
Ny vecka nu igen alltså... Helgen rasslade iväg fort som tusan precis som vanligt. Men bjöd på flertalet höjdpunkter med de genomgående teman god mat och ännu bättre sällskap. Det hanns bland annat med aw, restaurangbesök, farsdagsmiddag och lite handboll.

Dessutom fick en av mina äldsta vänner en liten son natten till lördagen och det är ju såklart en händelse som inte går obemärkt förbi. Nu blir det till att shoppas bebispresenter framöver så jag är beredd när familjen har landat i allt det nya och det finns möjlighet att hälsa på. Bebisgos alltså, det kan väl inte finns något mysigare, eller? Kommer bli en del av det framöver för det väntas flera småttingar bland vänner och familj de närmsta månaderna.

Dagens recept är från gårdagens farsdagsmiddag. Pollypannacotta blev det dagen till ära, eftersom det är min pappas favoritgodis. Blev väldigt god och tydlig pollysmak på denna pannacotta som blev rätt så mastig så det behövs inte så stora portioner. Jag gjorde fyra på detta receptet men det skulle nog utan problem gå att fördela det på sex istället och göra dem lite mindre. Blåbärskompotten bröt av pollysmaken fin tycker jag, lite syrligt ihop med den söta pannacotta.

---------

Ingredienser
3 dl vispgrädde
175 g Polly
0,25 st gelatinblad

För ev. dekorering
75 g blåbär
1 msk gelesocker
25 g hasselnötter

4 portioner

-----------------------


Gör så här:
Häll grädden och pollyn i en kastrull och låt det koka upp på svag värme. Låt sjuda tills att pollyn smält helt (det tar en stund). Lägg under tiden ett fjärdedels gelatinblad i kallt vatten för att det ska mjukna.

Krama ur vattnet från gelatinbladet och rör ner det i gräddblandningen när pollyn är helt smält. Rör runt så att gelatinbladet smält och fördela sedan pannacotta i fyra portionsglas. Ställ dem i kylskåpet i minst 3 timmar för att stelna.

Förslag på dekor:
Under tiden pannacotta stelnar så gör blåbärskompotten och rosta hasselnötterna.

Lägg blåbär och socker i en kastrull och låt det koka ihop under några minuter. Mixa med stavmixer om en slätare kompott önskas. Häll upp den i en bur och låt kallna innan dekorering.

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna i några minuter så att skalet får lite färg och börjar släppa. Häll då nötterna i en ren diskhandduk och gnugga bort skalet med hjälp av den. Mixa eller hacka nötterna grovt.

Innan servering- dekorera pannacottan genom att fördela de hackade nötterna och blåbärskompotten på toppen av varje pannacotta. Klart att servera!


---------------------------

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer