by Malin Sahlberg

Päronbullar

Hejsan hoppsan!
Utlovade receptet på mina nya favoritbullar på instagram tidigare idag så det kommer bli dagens recept. Kan verkligen rekommendera er att testa dem, de är så enkla att göra, går fort och är himmelsk goda dessutom.

Har ni gjort något kul i helgen? Jag tog en tripp ner till huset på landet igår morse efter att lite planer ändrats i sista minuten. Fick mycket gjort där nere även om jag med facit i hand kom iväg en dag senare än vad som hade behövts. Men nu är en ny fin rosenrabatt planterad och de gamla växterna från rabatten har fått nya platser. Har även fiskat kräftor, planterat lite höstblommor i entrékrukorna och dessutom har jag fotat en del i huset så äntligen kan jag visa er lite bilder på huset jag tjatat om . Kommer ett inlägg så snart jag hunnit gå igenom bilderna.

Men här kommer då receptet på bullarna, det smarta med dessa är att de görs på färdig pizzadeg som du köper i mataffären. Så det är bara bred på fyllning rulla ihop, jäsa och grädda typ. Klart på ett kick!

Även bilderna till detta recept har bästa Jessie tagit (instagram: photoartbyjess), visst är det magiskt vackra bilder?!!


Ingredienser
1 st färdig pizzadeg (400 g)
2 st päron (fastare sort)
125 g smör (rumsvarmt)
200 g mandelmassa
0,75 dl strösocker
3 tsk mald kardemumma

1 st ägg
flagad mandel
pärlsocker

Gräddning: 225 grader, ca 10-15 minuter
15-20 bullar

Gör så här:
Riv päronen grovt och även mandelmassan. Blanda ihop päron, mandelmassa, smör, socker och kardemumma till en krämog massa. Rulla ut pizza degen och bred på fyllningen. (det kan bli lite fyllning över beroende på vilken storlek degen har.) Rulla ihop degen längs med en långsida och skär rullen i ca 15- 20 bitar beroende på hur stora och många bullar man vill ha. Lägg bullbitarna ar och en i bullformar och ställ dem på en plåt. Täck över dem med en bakduk och låt jäsa i 30-40 minuter. Pensla bullarna sedan med det uppvispade ägget och strö över flagad mandel och pärlsocker. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter så de får fin gyllene färg. Klart!


Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer