by Malin Sahlberg

Nötsockerkaka

Hej hallå!
Hoppas helgen börjat på bästa sätt. Jag har haft sällskap av familjen både igår kväll och idag på förmiddagen och jag fortsatte hänga med dem, eller åtminstone bror och svägerska även på eftermiddagen när jag gick över till dem på middag och kaffe. Fortsätter på det sociala spåret ��ven imorgon när jag ska möta upp vänner för frukost. Det är ju som ni kanske vet vid det här laget, bästa sättet jag vet att starta en helgdag på, finfrukost, vänner och tid för långa samtal och diskussioner.

Men på tal om härliga och kul saker, jag har blivit nominerad till årets bak- och dessertblogg hos matbloggpriset. Jag är helt överväldigad över detta, fick veta det genom en av de andra nominerade som taggade mig på instagram. En helt underbar nyhet att få en fredagsförmiddag på jobbet. Det är fyra fantastiska bakbloggare nominerade tillsammans med mig så det är en ära att få nämnas i tillsammans med dem.

Precis innan mina fikagäster dök upp idag på förmiddagen hade jag skjutsat in denna sockerkaksvariant i ugnen. Tycker nog att en bit ljummen sockerkaka kan vara bland det godaste i kakaväg.

Ha en fortsatt fin helg<3
kram

Ingredienser

150 g hasselnötter
100 g smör
1 dl mjölk

2 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

50 g choklad
10 hasselnötter

Gräddning: 175 grader, ca 30 minuter

Gör så här:
Hacka hasselnötterna, (jag grovhackade min för lite konsistens men det är en smaksak). Smält smöret och blanda ihop med mjölken. Vispa sedan ihop ägg och socker ljust och fluffigt. Sikta ner mjöl och bakpulver i äggvispet och vände ner försiktigt tillsammans med nötter och smörblandningen. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Grädda i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna lite innan den vända ur formen.

Smält chokladen och ringla över kakan och dekorera med grovhackade hasselnötter.

Klart för servering!

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

Linamariekoch
Linamariekoch,
Så jädra gott!!
nouw.com/linamariekoch
Fredagskakan
Fredagskakan,
Japp, precis så😊
nouw.com/fredagskakan