by Malin Sahlberg

Nattjäst morgonlimpa

Godkväll!

Eller nästan godnatt nu då... Jag är i stort behov av fler timmar på dygnet, är det någon som vet var man hittar eller löser det så får man gärna hojta till! En eller två timmar till borde väl inte vara en omöjlighet att lösa eller? Kan inte nagga mer på sömnen utan det måste till på något annat håll.

Ska inte dra ut å det här inlägget mer utan här nedan kommer ett underbart gott recept på nattjäst morgonbröd där jag blandat flera olika mjölsorter vilket ger ett riktigt smakrikt och härligt bröd. Har ni hängt här ett tag så har ni säkert märkt att jag kanske är orimligt glad i att nattjäsa mina degar, både till bullar och bröd. Det är verkligen ett så smidigt och tidseffektivt sätt att hantera degar på kan jag tycka. Då sköter det sig självt medans man sover och just bröd är ju extra fördelaktigt att göra så med. Bara att röra ihop en deg på kvällen, jäs över natten, stjälp upp på mjölat underlag på morgonen, forma till, jäs 15 min och grädda!

Kram på er<3


INGREDIENSER

12,5 g jäst
3 dl varmt vatten
1 teskedar salt
3 dl vetemjöl
1 dl lantvete
2 dl skrädmjöl

Gräddning: 250 grader, ca 15 minuter + 20 minuter 200 grader

GÖR SÅ HÄR

Smula ner jästen i en bunke och rör ut den tillsammans med det ljumna vattnet och saltet. Blanda sendan ner mjölet (alla sorter) lite i taget, rör om tills allt är blandat Täck sedan bunken med lock eller sätt en tallrik över och placera den på en sval plats över över natten

På morgonen:
Starta ugnen på 275 grader och lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.

Mjöla köksbänken/bakbordet och häll upp degen, (skrapa ur allt från bunken). Vänd runt degen i mjölet så att den inte är kladdig och forma den till en limpa, men knåda inte. Flytta försiktigt över degen till till bakplåten och låt jäsa under bakduk i ca 15 minuter.

Sänk värmen på ugnen till 250 grader och baka bröder i ca 15 minuter. Sänk värmen till 200 grader, baka i 20 minuter. Brödet ska låta lite burkigt när man knackar på undersidan när det är klart. Låt det svalna ca 20 minuter innan det skärs upp.

Klart att avnjuta ett gott frukostbröd!


HAPPY BAKING!
/Malin


Gillar

Kommentarer

sandrakannasto
sandrakannasto,
Åh så gott med hembakt bröd😍☺️
nouw.com/sandrakannasto
Fredagskakan
Fredagskakan,
Visst är det gott med hembakat, alltid lite godare än köpebröd 😊
nouw.com/fredagskakan
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Vilken härlig bild och bröd
nouw.com/enitalienareisverige
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack söta du<3
nouw.com/fredagskakan
corneliaeri
corneliaeri,
Men så gott! Och bordet ser helt underbart ut <3
nouw.com/corneliaeri
Fredagskakan
Fredagskakan,
Det blev supergott! Tack ,det är en favorit möbel här hemma som är från min gammelfarmors föräldrarhem. Så det är mer än välanvänt 😊
nouw.com/fredagskakan
Hemmagjort
Hemmagjort,
Kan känna doften ända hit!
nouw.com/hemmagjort
Fredagskakan
Fredagskakan,
Men så bra! Då har jag verkligen lyckats 😊
nouw.com/fredagskakan