by Malin Sahlberg

Mandelmuffins

Hej och godmorgon!

Söndagmorgon och här kommer ett nytt recept. Ett som är naturligt glutenfritt och går på ett kick att göra så det är väldigt bra om det skulle dyka upp spontana fikagäster eller om man själv bara blir väldigt sugen på något gott till kaffet. Från tanker till klara muffins så är det inte mer än 20-25 minuter inklusive gräddning och då hinner du dessutom fixa disken medans de är i ugnen. Ni hör ju det här är ett recept att ha i rockärmen och ta till när tiden är knapp med fikasuget desto större.

Nu ska jag ta hand om gårdagens imbulsbakning, har fyra plåtar med bullar som har jäst över natten och ett bröd som nu allt ska gräddas. Efter blir det dessutom att baka tårta för idag fyller mamma år och vi ska fira henne i eftermiddag. Det lär väl dyka upp recept och bilder på allt under de närmaste veckorna skulle jag tro.

Ha en härlig söndag<3

INGREDIENSER

2 st ägg
1 dl strösocker
3 msk potatismjöl
1,25 dl mandelmjöl

Gräddning: 175 grader (varmluft), ca 15 minuter
12 st muffins

GÖR SÅ HÄR:

Vispa ihop ägg och socker riktigt ljust och fluffigt. Vänd sedan ner potatis- och mandelmjöl och blanda till en jämn smet. Fördela sedan smeten i 12 stycken muffinsformar och grädda mitt i ugnen.

Klart!

-

HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer