by Malin Sahlberg

Kladdkakeglass

Godkväll!!
Veckan har rullat igång med full fart både med jobb och annat. Har precis hunnit pusta ut efter alla timmars bakande med bröllopstårtorna men nu är det dags att börja förbereda kommande helgs tårtor, två stycken till en väldigt söt liten ettåring ska trollas fram tills på lördag. Blir kanske nattbakning även denna veckan... Sova får jag nog skjuta på ytterligare ett tag. Tur att jag inte är så sömnberoende, för då hade det varit kämpigt nu.

Men när sömnbristen gör sig påmind kan jag alltid nalla lite av glassen jag har i frysen för att få en liten sockerkick så jag orkar lite till. Det är nämligen en riktig superglass vill jag lova. En krämig vaniljglass smaksatt med smält mjölkchoklad och blandad med kladdkaka- ni hör ju det är en oslagbart god glass alltså! Den är också väldigt enkel att göra, ingen glassmaskin behövs utan bara att vispa grädde och blanda med kondenserad mjöl, kladkakebitar och smält choklad. Det fixar alla :-)

Kram Malin

Ingredienser
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (397 g)
100 mjölkchoklad
0,5 tsk vaniljpulver
kladdkaka- recept HÄR

(jag gjorde halva receptet på kladdkaka och gräddade i en form på 20 cm i diameter samt uteslöt den vita chokladen)

Gör så här:
Vispa grädden till mjuka toppar. Smält under tiden chokladen över vattenbad eller försiktigt i micron. Skär kladdkakan i centimeter-kuber. Blanda ihop grädden med den kondenserade mjölken och vaniljpulvret. Låt chokladen svalna något innan den vänds ner i glassmeten. Rör sist i kladdkakebitarna. Spara eventuellt några för att toppa glassen med. Häll upp glassmeten i en avlång brödform och frys i minst 3,5 timmar. Ta fram den ca 20 minuter innan servering så den hinner mjukna.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Åh jag var sugen på glass innan och nu blev jag ännu mer sugen 😍
nouw.com/inthemakingbyc