by Malin Sahlberg

Kladdkaka Deluxe

God eftermiddag!
Idag har jag kört ett riktigt bakmaraton i köket, tre olika recept har jag hunnit med och sen lite mat lagning på det. Men nu är allt uppdiskat och klart så jag kan sätta mig en stund i soffan innan jag ska iväg på middag ikväll!

Ett av de recept jag testade på idag var denna kladdkaka deluxe, det är verkligen en kaka med extra allt. Med både choklad, japp och daim så är den en riktig hitt för chokladälskaren. Den blir härligt kladdig i mitten och gör sig ju bäst med lättvispad grädde eller kanske ännu bättre med vaniljglass. Kladdkakan är ju en riktig favorit hos de flesta, tror inte jag vet någon som inte gillar kladdkaka när jag tänker efter. Den går ju variera väldigt mycket både med innehåll, konsistens och tillbehör.

Ingredienser:
200 g smör
200 g Maraboumjölkchoklad
2 st dubbel japp
4 st ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
1 krm salt
2 st dubbel daim

Gräddning: 200 grader, 10-15 minuter


Gör så här:
Börja med att smälta smöret i en gryta. Hacka chokladen och jappen i mindre bitar och rör ner i smöret till det smält. Det tar en liten stund för jappen att smälta så vispa under tiden ägg och socker, när all choklad är smält vispa ner den i ägg och socker smeten. Rör sedan ner mjöl och salt i smeten. Häll därefter upp den i en bröad springform. Hacka daimen och strö över innan den åker in i ugnen. Låt kakan stå kallt några timmar efter gräddningen så att den sätter sig, den är rätt så löst när den är kommer från ugnen.

Tips:
Använd en form som är mellan 20- 24 cm vid beroende på hur hög du vill ha kakan. På slutet kan man behöva täcka den med folie för att den inte ska brännas på toppen.

Happy Baking!
/Malin

Gillar