by Malin Sahlberg

Jordgubbssylt

God kväll i stugorna!
Jag har haft en effektiv semesterdag idag. Började dagen med lite bakning av mini cupcakes som jag packade med mig och tog med till en av mina tidigare arbetsplatser. Härligt med lite morgonfika med fd. arbetskompisar och min pappa. Sen så blev jag bjuden på lunch hos min bror innan vi susade till Ikea och köpte en massa grejer till sommarhuset, det blev både madrasser, täcken, mattor och lite annats smått och gott inhandlat. I helgen blir det nog att vi sover första natten i huset sen vi började renovera. Det är inte klart på långa vägar men några rum är så gott som klara nu. Nu på kvällskvisten så åkte jag och min mamma och tog en kvällsfika på Fjällstugan här i Jönköping, vill man ha finaste utsikten när man fikar eller äter är det ett av de bättre ställen här, man ser utöver Vättern och större delen staden. Maten är det heller inget fel på, deras luncher är bland de bättre tycker jag.

Mellan Ikeashoppingen och kvällsfikat gjorde jag en omgång av jordgubbssylt. Det är verkligen enklaste och godaste jordgubbssylten tycker jag, smakar precis som färska jordgubbar fast i syltform.

Underbart att ta fram lite sylt till våfflorna i höst och drömma sig tillbaka till sommarens jordgubbsfrossa, lite som att ha sommaren i en burk i frysen!

Ingredienser:
1 kg jordgubbar (ca 2 liter)
3 dl socker
1 påse fryspulver


Gör så här:
Rensa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Blanda socker och fryspulver och häll över jordgubbarna och rör runt så allt blandas väl. Häll upp i burkar som tål att frysas och stoppa in i frysen - klart!

Tips:
Jag använde mig av fryspulver från Törsleff´s, så det är den mängden bär och är anpassade till. Det kan vara så att andra märken har andra förhållanden mellan ingredienserna. Fryspulvret kan stå antingen vid kryddorna eller bland bak ingredienserna/ sockret i mataffären.

Den är också vädigt god att äta som kräm med lite mjölk till :-)

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer