by Malin Sahlberg

Jappkakor

Hej tisdag!

Regnigt och grått väder idag så det fick bli en utflykt för att pigga upp oss lite och ta en paus i renoveringen. Just nu så sitter jag i bilen påväg mot Kosta och glasriket. En utflykt som är återkommande i vår familj varje år, så mysigt att strosa runt där och självklart fynda massa fint! På min inköpslista står lite fler delar till mina serviser, både Swedish Grace och Mon Amie och vattenglas i Ingegerdserien. Känner jag mig själv rätt så slinker det ner lite annat smått och gått också.

Igår på morgonen så gjorde jag ett test med mördeg, älskar kakor med mördeg. Jag hade både japp och daim liggandes hemma i skafferiet så jag testade att baka med chokladen och mördegen ihop. Det blev faktiskt inte dumt alls, en jappgömma i mördegsbollen men krossad daim på toppen

Dessa kakor blir mitt bidrag till månadens sötsak hos Söta saker

Ingredienser

200 g smör (rumsvarmt)

1 tsk vaniljsocker

1 dl strösocker

4,5 vetemjöl

2 dubbeljapp

1 dubbeldaim

Gräddning: 175 grader, ca 12 minuter

Gör så här:

Blanda samman ingredienserna till mördegen och arbeta snabbt ihop den till den deg. Plasta in mördegen och låt den villa ca en kvart i kylskåp. Dela varje jappbit i fyra delar och tryck ihop dem något så de blir lite mer runda istället för avlånga. Dela mördegen i 16 st lika stora delar. Platta till den degbit ordentligt, lägg en jappdel i mitten och vik över degen och rulla till den lite. Lägg den i en liten muffinsformar och tryck till lite. Gör likadant med resten av degbitarna. Det går bra att ställa formarna i en muffinsplåt. Grädda kakorna och strö över hackad daim direkt nr de kommer från ugnen.

Happy Baking!

/Malin

Gillar

Kommentarer