by Malin Sahlberg

Fröknäcke

Hej hopp!
Vi fick visst en timme extra nu i helgen men jag är inte nöjd! Jag skulle behöva minst 3-4 timmar till varje dag. Känns inte som man hinner med hälften av man vill just nu. Försöker hinna med att få ut recepten här på bloggen så gott det går. I helgen hanns det i alla fall med en hel del bakning så det finns lite godsaker som kommer dyka upp här så småningom.

Idag efter jobbet har jag umgåtts med två av mina äldsta vänner och deras söta små barn. Äntligen bor vi tre i samma stad igen efter att en av oss bott på annat håll i flera år. Att kunna umgås lite spontant med sina vänner är ju guld värt.

Dagens recept här på bloggen blir min version av fröknäcke. Inget revolutionerande, tror det många av er säkert redan har gjort någon variant av det tidigare. I vilket fall är det ju riktigt gott och det tål att göras om och om igen, passar både till frukost och lördagens ostbricka.

Ingredienser
0,75 dl krossade linfrön
0,25 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
2 dl majsmjöl
2,5 dl kokhett vatten
0,5 dl rapsolja
flingsalt

Gräddning: 150 grader, ca 30 minuter

Gör så här:
Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsett sedan det varma vattnet och oljan. Rör så allt blandas väl. Dela smeten i två delar. Kavla ut varje del mellan två bakplåtspapper. Strö över flingsalt. Skär skåror innan gräddning om man vill dela knäcket i jämna bitar, annars kan man bryta det i delar efter gräddning.

​Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer