by Malin Sahlberg

Enkla äppelbullar

Hej söndag!
Söndag och snart slut på helg, så dags att börja titta igenom kalendern inför kommande vecka och se om något måste förberedas och fixas. Matlådor borde åtminstone lagas för ett par dagar framöver, det aningen tunt utbud på lunchrestauranger kring kontoret så matlådan är rätt nödvändig.

Helgen har gått fort, men det är i och för sig inte konstigt när man trycker in aktiviteter typ varje vaken minut. Det har hunnit med både det ena och andra bara idag. Började med bakning och drog sedan till Ikea med svägerskan för att vara smakråd åt henne, lite fikapaus hemma hos dem, efteråt vidare till lägenhetsvisning åt mig, sen hem och laga mat, städa och rensa lite. Nu är det bara träningen som är kvar attgöralistan för denna söndag, ska strax bege mig ut i löpspåret, behöver verkligen rensa huvudet idag.

Receptet idag är på de bullar jag svängde ihop i morse, världen enklaste bullar. En omgång färdig pizzadeg på rulle och rejält med fyllning ger supergoda bullar som du gör snabbare än snabbt. Ibland måste det vara ok att sänka ambitionsnivån men ändå vilja ha nybakade bullar tänker jag.

Ha en skön söndagkväll<3
Kram

Ingredienser

1 st färdig pizzadeg (400 g)
2 st äpplen
125 g smör (rumsvarmt)
200 g mandelmassa
0,75 dl strösocker
3 tsk mald kardemumma

1 st ägg
flagad mandel
pärlsocker

Gräddning: 225 grader, ca 10-15 minuter
16 st bullar

Gör så här:
Riv päronen grovt och även mandelmassan. Blanda ihop päron, mandelmassa, smör, socker och kardemumma till en krämig massa. Rulla ut pizza degen och bred på fyllningen. (det kan bli lite fyllning över beroende på vilken storlek degen har.) Rulla ihop degen längs med en långsida och skär rullen i ca 15- 20 bitar beroende på hur stora och många bullar man vill ha. Lägg bullbitarna ar och en i bullformar och ställ dem på en plåt. Täck över dem med en bakduk och låt jäsa i 30-40 minuter. Pensla bullarna sedan med det uppvispade ägget och strö över flagad mandel och pärlsocker. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter så de får fin gyllene färg. Klart!


Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer