by Malin Sahlberg

Dumlepannacotta

Hej!
Så var denna julhelgen nästan slut och imorgon väntar jobb igen. Känner mig inte överdrivet peppad för jobb just nu men det blir säker bra när man är på plats på kontoret imorgon. Det bli bara två jobbdagarna nu innan nästa ledighets så jag ska inte gnälla på nått sätt.

Men i och med att julen är över nu så är det ju dags att börja ladda för nästa högtid, nyår. Här får man absolut möjlighet att gå all in när det kommer till tårtor, desserter och annat gott. Jag ska bjuda er på så många recept på nyårsdesserter som jag bara hinner. Vi börjar idag med något som jag tycker är himmelskt gott- dumlepannacotta. Rätt så enkelt att göra och går förbereda dagen innan vilket jag verkligen tycker är bra så man får så mycket tid som möjligt med gästerna istället för att greja i köket. Pannacottan går ju dekorera lite som man känner för, jag gjorde dumlechips och hade också lite färska bär. Mer än så behöver det inte vara,


Foton av bästa Jessie (photoartbyjess -instagram)

Ha en fin kväll<3
Kram

Ingredienser
4 dl vispgrädde
2,5 st gelatinblad
24 st dumlekolor

4 st dumlekolor till chips
Bär och frukt till dekor

4 portioner

Gör så här:
Börja med att lägg gelatinbladen i kallt vatten och skär dumlekolorna i små bitar. Koka upp grädden, ta bort kastrullen från plattan och rör ner dumlen. Rör tills att allt är smält, eventuellt kan man behöva ställa tillbaka kastrullen på eftervärme för att få kolan att smälta ordentligt. Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen så de också smälter. Häll upp pannacottan i portionsglas och ställ i kylskåpet för att stelna, minst fyra timmar.

Dumlechips- lägg dumlekolor med ordentligt mellanrum på en bakplåtspaperskläddplåt och grädda dem i ugnen (175 grader, ca 5 minuter) så de smälter ut och blir krispiga.

Innan servering- ta fram pannacottorna från kylen och dekorera med chipsen och färska bär. Klart!


Happy Baking!

/Malin

Gillar

Kommentarer