by Malin Sahlberg

Citrusrutor

Hej hallå!!
Hoppas du mår bra denna lördagsmorgon. Jag tuggar i mig frukost lite snabbt samtidigt som jag skriver här, för jag ska strax möta upp Esther och hennes föräldrar för en tur på torget och lite kanske lite shopping på stan efter det. Skulle gissa att vi klämmer in en fika också om jag känner oss rätt...

Igår vill mamma ha kakor med sig till jobbet så jag gjorde dessa citrusrutor med vitchoklad glasyr på toppen. Långpannekakor är ju toppen när man ska ha kakor med till jobbet eftersom det enkelt blir till många när man bakar.

Ha en fin dag<3
Kram

INGREDIENSER

Kaka
200 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 st ägg
1 st lime, skal
1 st citron, skal & saft
0,75 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Glasyr
75 gram smör
1 msk grädde
50 g vit choklad
3,5 dl florsocker

Gräddning: 200 grader, ca 20-25 minuter


GÖR SÅ. HÄR:
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa in varje mellan varje. Riv skalet från både lime och citron och rör ner det samt saften från citronen och mjölken i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Vänd ner mjölblandningen i smeten. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm.

Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min.

Låt kakan svalna och gör under tiden glasyren.
Grovhacka den vita chokladen först. Smält sedan smöret och blanda ner grädden och chokladen så att chokladen smälter och det blir en jämn kräm. Låt svalna och rör sedan ihop med florsockret till en jämn glasyr. Bred glasyren över kakan och skär sedan upp den i rutor.


HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer

jessicapopiel
jessicapopiel,
Åh så gott!😻
nouw.com/jessicapopiel