by Malin Sahlberg

Blåbär & citronpaj med kolakaka

Sommar, semester och mer tid för fika!

Ryktet säger att det börjar mogna blåbär på sina ställen i skogen så för er som redan lyckats haffa en gäng bär eller om ni som jag har kvar från förra året, kommer här ett toppenrecept på paj!



INGREDIENSER

100 g smör (rumsvarmt)
1 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 msk sirap
1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

500g blåbär
1 st citron (bara zest)
0,5 msk maizena

Gräddning: 175 grader, 20-25 minuter




GÖR SÅ HÄR:
Tina bären och lägg dem i en ugnsfast pajform (ca 24 cm i diameter). Strö över maizena och blanda runt, riv sedan citronzesten jämnt över blåbären.

Rör ihop smör, socker, mjöl, sirap, vaniljsocker och bakpulver till en deg (enklast är att göra det med bakmaskinen och vingen, men det går bra för hand också.)

Fördela degbitar jämnt på toppen av bären och grädda sedan tills koladegen fått en fin gyllene färg.

Servera med glass eller vaniljsås!

Gillar

Kommentarer

linnealarssonss
linnealarssonss,

Wooow så gott!!

nouw.com/linnealarssonss