SANTORINI GUIDE DEL 1

Boende

När jag och Viktor var i Santorini bodde vi på ett lägenhetshotell vid namn Liakada Oia Suites. Alltså bodde vi i Oia (uttalas Ia) där det var som att leva i en dröm. Kunde inte blivit bättre. Man fick mycket för pengarna kan jag lova. Servicen var oslagbar. Personalen var helt underbara och hjälpte till med minsta lilla frågetecken som vi hade. Rekommenderar starkt om du vill lyxa till det lite. Annars tror jag det finns billigare hotell i huvudstaden Fira eller på andra sidan av ön vid Kamari. Men om man vill bo klassiskt i de vita grottorna lär det kosta en extra slant.

Platser att besöka

Fira - Santorinis huvudstad. Fira kan man säga är Santorinis centrum för turism. Mycket shopping, mysiga gränder, nattklubbar och barer. Väldigt mycket folk.

Perissa - Här kan du hitta en vacker, lång, svart sandstrand som kantas av hotell, restaruanger, riktigt coola barer (som till och med hade pool som man kunde hänga vid om man inte ville bada i hav). Perissa är inte likt resten av Santorini med sina vita byggnader och blåa tak utan här känns det mer som att man går på vilken strand som helst runtom i världen. Så om du vill leva det riktiga Santorini livet tycker jag inte du ska bosätta dig här. Jag och Viktor tog en buss hit över en dag vilket räckte gott och väl. Här kan man åka vattenskoter, åka ring efter båt och flera olika aktiviteter.

Oia - Om ni inte väljer att bosätta er i Oia så är det ett måste för er att åka hit, helst vid solnedgången just för att det är de som Oia är mest känd för, den vackra solnedgångsutsikten. Visst får du fina utsikter från Fira och Perissa men inte lika magiska som på Oia. Var dock observant med att det kommer vara mycket folk just den tiden så åk gärna någon timme eller två innan solen går ner. Här kommer du även hitta de mysigaste gränderna, godaste restaurangerna, de vackraste vyerna och de kända utsiktsplatserna.

Tips på restauranger i Oia

Pito Gyros - Den perfekta lunchen. Om ni vill äta äkta grekisk gyros ska ni absolut besöka detta stället i Oia. Det var oändliga köer varje dag, väldigt litet som lagade oslagbara gyros.

Skiza café - Grymma pizzor. Då snackar vi om pizzor där osten aldrig går isär när man lyfter en pizzabit. Mums. Börjar dregla nu när jag skriver om det. Fin utsikt över havet och snabb service. Världens godast glass också. Alltså grekisk glass var helt obeskrivligt god. Så mycket godare än Sveriges.

Restaurant Neptune - Vår favoritrestaurang. Helt ok pris, snabb service med oemotståndligt god souvlaki. Man får även en liten hint av solnedgången mellan husen.

xx Amanda

Gillar